ABD ve Avrupa’da Omicron Varyantı Kısıtlamaları Geliyor

Covid-19’un yeni varyantı Omicron’un dünyada yayılım hızı artıyor. Avrupa genelinde yeni dalga koronavirüs enfeksiyonlarının önüne geçmek için tekrar sıkı tedbirler devreye sokulmaya başlanıyor. ABD’de ise, CNN, artan Omicron vakaları sonrası ofislerini kapatmaya karar verdi.

Avrupa’da, yeni varyant Omicron’un  çok hızlı yayılması ve kıtayı etkisi altına alması olasılığına karşı yeni kısıtlamalara gidilmeye başlandı. Avusturya seyahat kısıtlamalarını sertleştirdi. Fransa’nın Paris kentinde, havai fişekli Yeni Yıl kutlamaları iptal edilirken, Danimarka’da da sinema ve konser salonları, eğlence parkları ve müzeler kapatıldı. İrlanda’da barlara 20.00’den sonra yasak getirilirken, iç ve dış mekandaki etkinliklere katılımlara da sınırlamalar konuldu.

Hollanda’da kabine bugün, zaten yürürlükte olan kısmi kapanma uygulamasının daha da katılaştırılmasını tavsiye eden uzmanlar heyetinin önerisini görüşecek. İngiltere’de de, iç mekanlarda maske zorunluğunu daha önce yeniden getirilmişti.

ABD’de ise, Wall Street Journal’da yayınlanan haberde, CNN’in ofislerini Omicron varyantı dolayısıyla kapatma kararı aldığı duyuruldu. Şirket adına çalışanlara gönderilen e-mailde, ofiste olması zorunlu olmayan kişilerin uzaktan çalışmasının istendiği, aksi takdirde hastalığın şirket içinde yayıldığı belirtildi. ABD’de 19 eyalette Omicron vakası tespit edilmişti.