Anarşist Tutsak Claudio Lavazza İçin Dayanışma

Yoldaşları, anarşist tutsak Claudio Lavazza için 7 Ocak 2022’den itibaren dayanışma çağrısı yaptı. İtalya’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde silahlı eylemlerde bulunduğu, kamulaştırma yaptığı, diğer yoldaşlarını özgürleştirdiği, anarşist olduğu için tutsak edilen Lavazza ile dayanışmak için İtalyanca, İspanyolca, İngilizce ve Fransızca afişler hazırlandı. Yoldaşlarının aktardığına göre 11 Aralık 2021’de serbest bırakılmış olması gereken, önce İspanya, sonra Fransa devleti tarafından kaçırılan Lavazza’nın tutsaklığı devletin intikam hırsıyla hala sürmekte.

Claudio Lavazza, İspanya’nın Cordoba şehrinde iki polisin öldürüldüğü banka soygunu için 1996’da tutuklanmıştı. Toplam 118 yıl hapis cezası bulunan anarşist tutsak Lavazza, İtalya Konsolosluğu’nu yoldaşlarıyla birlikte silahla basarak İtalya’da haksız suçlamalarla tutsak edilen anarşistler için dayanışma eylemi yaptığı için İspanya devleti tarafından 11 yıl, İtalyan mahkemeleri tarafından 77 yıl ve Fransa’daki bir mahkemeden de 30 yıl ceza aldı.

Malaga Temyiz Mahkemesi, Eylül 1999’da halihazırda Cordoba’daki soygunun davası sürecinin sonunda 11 yıl hapis cezası almış olan anarşistler Giovani Barcia, Michele Pontolillo and Claudio Lavazza’yı Aralık 1996’da İtalya Konsolosluğu’nda yaptıkları eylem için cezalandırdı. Konsolosluktaki eylemde anarşistler kar maskeli olarak üç kişi konsolosu ve bir çalışanı rehin almış, Marini yargıcı (İtalyan anarşistlerine karşı haksız suçlamada bulunan yargıç) tarafından tutsak edilen anarşistler için dayanışma mesajı vermiş ve biraz para ve pasaportla kayıplara karışmıştı. Daha önce yaptıkları banka soygunu ve bu eylemle beraber anarşistler Claudio 49 yıl, Giorgio ve Giovanni 48’er yıl, Michelle 3 yıl olmak üzere hapis cezası almışlardı.

Kaynaklar:

www.prisonersolidarity.com/prisoner/claudio-lavazza

www.anarchistfederation.net/freedom-for-claudio-lavazza/