Suruç Katliamı 78. Ayında: Suruç İçin Adalet!

Suruç Katliamı’nın 78. ay dönümünde, her ay olduğu gibi, Suruç Aileleri İnisiyatifi’nin çağrısıyla Kadıköy Halitağa’da oturma eylemi gerçekleştirildi.

Oğlu Çağdaş’ı Suruç’ta yitiren ve kendisi de katliamda yaralanan Feti Aydın’ın okuduğu basın açıklamasında, yaşatılan adaletsizliklere karşı yürütülen adalet mücadeleleri ve hasta tutsakların son süreçte kritikleşen durumları vurgulandı. Aydın, “Şu an hapishanelerde bulunan hasta tutuklulardan birisi de, 33 düş yolcularımızdan Evrim Deniz Erol’un annesi Besra Erol’dur. Kemik erimesi, bel fıtığı ve mide hastalıkları olan Besra Erol, ilerleyen yaşına ve gün geçtikçe ağırlaşan hastalıklarına rağmen hapishanede tutulmaya devam ediliyor. Son dönemde hapishanede kalan hasta tutukluların tedavi edilmediği ve sağlıklarının olumsuz etkilendiği haberleri bizi derinden kaygılandırmaktadır. Başta Suruç ailelerimizden Besra Erol olmak üzere hasta tutukluların tedavilerinin yapılmasını ve hastalıklarından dolayı cezaevinde kalmaya elverişli olmayan tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

2017 Amed Newrozu’nda katledilen Kemal Kurkut, Rabia Naz, Hrant Dink davalarında yaşanan adaletsizlikleri hatırlatan Aydın, “Katliam davalarında bunlar yaşanırken adalet isteyenler yargılanmaya devam ediyor. Suruç Katliamı’nın 6. yılında birçok şehirde arkadaşlarını anmak isteyen gençler gözaltına alınmış, haklarında davalar açılmıştı. Bu davalardan ikisi, geçtiğimiz hafta Adana ve İzmir’de görüldü. Görülen iki davada da katliamları aydınlatmak için gösterilmeyen çaba anmalara katılan gençlere suç delili üretmek için harcandı. Gençlere anmalara neden katıldığı, neden slogan attığı soruldu. Yüzlerce insanın öldüğü katliam dosyalarında yeterli kanıt bulunamayan bir ülkede atılan sloganların suç delili sayılması adalet mücadelesinin en temel nedenidir.” dedi ve başta Suruç olmak üzere tüm adaletsizliklere, tüm katliamlara karşı adalet mücadelesini sürdüreceklerinin altını çizdi.