Anarşist Kadın Tutsak Milena Cartes Hapishanede Katledildi

Şili’de San Miguel hapishanesinde tutulan Mónica Caballero, aynı hapishanede kalan Milena Cartes’in yaşamını yitirmesiyle ilgili bir mektup yazdı. Mektupta yer alan bilgilere göre Milena 29 Ocak günü yaşamını yitirmiş, ancak ölümüyle ilgili bilgi verilmemişti.

Mónica’nın mektubu şu şekilde:

Bir kez daha San Miguel hapishanesini ölüm ziyaret etti, ve her zaman olduğu onun için de gibi ölüm kapısı, sözde onu kapatanlar tarafından: Şili devletinin jandarması tarafından açıldı.

29 Ocak Cumartesi günü ürkütücü bir “tesadüfle,” Kule 5’te Milena Cartes haftalar süren rahatsızlıklarının ardından yaşamını yitirdi. Kule 5, on yıl önce yangında 81 tutsağın yaşamını yitirdiği yerdi.

Zamanında müdahele edilmediği durumda ölümcül olan peritonit hastalığından dolayı kötüleşerek yaşamını yitiren Milena hakkındaki bilgiler bulanıklaştırılıyor. Şili hapishanelerinde Milena’nın başına gelen olaylardan yüzlerce var, kimsenin araştırmaya zahmet etmediği ölümleri de sayarsak, hapishanelerde önlenebilir koşullardan ve medikal ihmallerden dolayı yaşamını yitiren tutsakların uzun listeleri var.

Milena Cartes’in ölümü, ölümünün gerçek nedenleri açıklanmadığı sürece unutulacak.

Jandarma olayı saklamaya/değiştirmeye çalışacak.

Mónica Caballero Sepulveda.