Anarşist Tutsak Charis Mantzouridis Kimdir? – Dayanışma İçin Karakola ve ATM’lere Eylem

14-16 Ocak arasındaki üç gün boyunca Yunanistan’ın Atina şehrinin farklı yerlerinde anarşist tutsak Charis Mantzouridis için karakola, ATM’lere, enerji şirketlerine karşı dayanışma eylemleri gerçekleştirildi. Eylemde atılan kuşlamalar:

  • Kapitalist barbarlığın her türlüsüne direniş
  • Herkes için sağlık-elektrik-suya özgür erişim
  • Emek köleliği terörizmdir – patronlarla barış yok
  • İş kazaları ve başımızın arkasına kurşun, burada her gün savaştayız
  • Yoldaş Charis Mantzouridis derhal serbest bırakılsın

Anarşistlerin eylemlerin sorumluluğunu aldığı ve Charis Mantzouridis hakkında bilgi verdiği bildiri şu şekilde:

Yoldaş Charis Mantzouridis 4 aydır devlet ve mekanizmalarının bir tutsağı. 13 Ekim tarihinde ELAS’ın üniformalı ve maskeli adamları ailesinin yanında evine yapılan baskında gözaltına alındı ve GADA (polis karakolu)’na götürüldü. Yalnzıca “yetim” olması kanıt gösterilerek Zografou’da 2018 yılında çelik bir kasanın soyulması olayına karışmakla suçlandı. “Anonim bir vatandaşın” polise verdiği ifadeden sonra soygunun yapıldığı binanın bitişiğindeki binalarda ona ait DNA örnekleri bulundu.

DNA, devlet ve baskıcı mekanizmalar tarafından bilimsel olarak da sapkınca ve yanlış olmasına rağmen militanları rehin almak ve tuzağa düşürmek için suç kanıtı olarak sıkça kullanılıyor. Aynı zamanda, “anonim bir telefon konuşmasının” varlığı, devletin ve mekanizmalarının yoldaşa organize bir çabayla komlo kurduğunu açıkça gösteriyor.

Anarşist mücadele içerisinde bulunduğu uzun zamandan beri Charis’e yönelik devlet baskısı ve kindarlığı hala devam ediyor ve ciddi mental sağlık sorunları sonucu bırakılması onaylanmasına rağmen hala tutsaklığı sürdürülerek bu kindarlık tüm limitleri aşıyor. Hapishane savcısı onun kaçmaya çalıştığı ve kendine zarar verdiği yönünde sahte bir dava açarak disiplin mahkemesine yolladı. Şu anda yoldaş, onun mental sağlığını daha da kötüleştiren koşullarda, Korydallos hapishanesinin psikiyatri hastanesinde tutuluyor.

Yoldaşımızın aylardır maruz bırakıldığı vahşi şiddet, devletin ve sermayenin ezilen sınıflara ve kendisine direnenlere yönelik koordineli saldırılarından ayrı tutulamaz.

Temel ihtiyaçlardaki fiyat artışı (elektrik-su-barınma), Ε.Σ.Υ (Sağlık ve Sosyal Dayanışma Bakanlığı)’nın söküm ve devalüasyonu, halka açık yerlerin özelleştirilmesi, Yunan hapishanelerindeki gözaltı koşullarıyla beraber psikiyatrik cehennemlerin ve göçmenlerin “toplama kamplarının” koşullarının kötüleştirilmesi… Devletin kendisine direnenlere yönelik askeri ve prosedürel baskısı, neoliberal politikaların bir engelle karşılaşmadan uygulanması ve kapitalist barbarlığın sağlamlaştırılması için tüm sınıfsal ve kolektif birlikteliklerin ve toplumsal tabanın güçlendirilmesinin kırılmasını hedefleyen stratejidir.

Bu sebeplerle, 14-16 Ocak tarihlerinde üç gün boyunca şu yerlere eylemler gerçekleştirdik:

Syngrou’da bulunan ΔΕΗ (Kamu Enerji Şirketi) (Ada Üretim Müdürlüğü),

Atina’nın Kypseli semtinde bulunan Belediye Polisi,

Cholargos semtindeki DIO (bir market), N. Ionia semtindeki myMarket,

Neos Kosmos semtinde 2 ATM,

Pangrati semtinde bulunan Ulusal Banka’ya ait ATM’ler,

Elliniko’da bulunan Eurobank ATM’si.

KAPİTALİST BARBARLIĞIN GENİŞLEMESİNİ DURDURMAK İÇİN!

YOLDAŞIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

Anarşistler