Anarşist Müzisyenler İşgale Karşı Dayanışma İçin Albüm Çıkardı

Ukrayna’da işgale karşı direnenlere destek amaçlı albüm çıkaran anarşist müzisyenlerle ilgili Enough 14 haberinin çevirisini sizlerle paylaşıyoruz.

Rusya güçlerinin işgalinde Ukrayna şehirlerine ilk bombalar düştükten kısa bir süre sonra, tüm dünyadan anti-otoriter müzisyenler karşılık olarak Anarşist Kara Haç (ABC) kolektifleriyle işbirliği yapmaya başladı. Şimdi, Ukrayna’da ön saflarda ve Rusya’da arka saflarda işgale karşı savaşan anarşistler için para biriktirme amacıyla iki derleme albümü çıkış yaptı.

Ukrayna’nın Rus ordusu tarafından işgali, Putin’in şiddeti savaş hattının her iki tarafında da yönlendirmesini gerektiriyor. Bombardıman uçakları ve topçuları Ukrayna şehirlerini bombalarken ve tankları Ukrayna tarlalarının üzerinde yuvarlanıp bahar çamurunda yuvarlanırken, Rus devleti kendi ülkesinde savaş disiplinini koruyor. OMON ve FSB savaş karşıtı eylemcileri hedef alıyor. Medya gerçeği konuşmaya karşı hapishane tehididi altında susturuldu. Askerler bu emperyalist savaşa katılmayı reddettiklerinde, memurlarından tehdit ve cezalarla karşı karşıya kaldılar.

(Metnin aslı North Shore Info tarafından yayımlanmıştır.)

Kiev’de ve diğer şehirlerde, -birçok Rus ve Belaruslu sürgün edilmiş yoldaşı da içeren- Ukrayna anarşist hareketi silahlandı. Topluluklarını, yoldaşlarını ve Sağın veya devletin çıkarlarından ayrı, Ukrayna’nın geleceği için özgürlükçü görüşü korumak için savaşıyorlar. Bu arada, Rusya genelinde yoldaşlarımız, gerek gündüz toplu yürüyüşlerde, gerekse gece, yaratıcı yollarla savaş hakkındaki gerçeği yaymak veya daha doğrudan eylemlerde bulunmak için sokaklara çıkıyor. Moskova yakınlarında bir askerlik ofisi yakıldı. Kahraman kundakçının sözleriyle, “Oligarklar bilsinler ki kendi halkları onlardan nefret ediyor ve onları yok edeceğiz. Yakında dünya kendi ayakları altında yanmaya başlayacak. Cehennem evde bekliyor.”

İşgale karşı mücadeleyi hem ön saflarda hem arka saflarda destekleyerek, uluslar arasındaki bu savaşı yönetici sınıfa karşı bir devrime, bozkırda yayılan yeni bir otonomi ve dayanışma baharına çevirebilecek hareketin tohumlarını büyütmeyi umuyoruz.

İlk albüm, “The Deserter“, Moskova’daki Anarşist Kara Haç için bağış niteliğindedir. Rusya Federasyonu içinde savaşa direnen ve Rus devletinin uyguladığı baskılara karşı savaşanların yasal savunmasını ve genel korunmasını destekleyecektir. Kapağında siyah bir gelincik ve savaş karşıtı hareketi temsil eden üzeri çizili “Z” harfinin yer aldığı albümde siyasi tutsaklar, enflasyon, asker anneleri, barikatlar ve tabii ki firar hakkında şarkılar yer alıyor.

İkinci albüm, “Mother Anarchy“, Dresden’deki Anarşist Kara Haç üzerinden, doğrudan Direniş Komitesi için, Ukrayna’daki anti-otoriterler tarafından oluşturulan, Bölgesel Savunma birlikleri içerisinde bulunan anarşist müfreze için sürmekte olan destek çalışmalarına aktartılmak üzere para toplamak amacıyla yapılmıştır. Nestor Mahno tarafından yazılan “Mother Anarchy” şarkısıyla başlayarak albüm, bizleri Güney Afrika hip-hop’ından, lo-fi’den, Almanca punk ve ska’dan ve Mahnovistlerin yorumladığı Kazak türkülerinden geçen bir yolculuğa çıkarıyor.

Sanatçı kadrosunda Soundz of the South, Darryl Cherney, the Window Smashing Job Creators, Maske, Soho gibi sanatçılar ve bu proje için Tachanka takma adıyla oluşturulmuş bir halk kolektifi yer alıyor.

Albümler, ABC Müzikal Dayanışma’nın Bandcamp sitesinde tanesi en az 8 dolara, maddi destek olma amacıyla daha fazla ödeme seçeneğiyle satılıyor.