Anarşist Tutsaklarla Dayanışmak İçin Hapishane Şirketine Kundaklama Eylemi

23 Mart Çarşamba gecesi, anarşist tutsaklarla dayanışma amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’in doğu kısmında bir semt olan Prenzlauer Berg semtinde SPIE şirketinin bir arabasına kundaklama eylemi gerçekleştirildi. SPIE şirketi, uluslararası olarak hapishanelerin yapımında ve işletilmesinde sorumluluk alan ve devletin gözetim amaçlı kullandığı çeşitli teknolojilerde üzerinde çalışıyor.

Eylemin üstlenildiği bildirinin çevirisi şöyle:

23 Mart Çarşamba gecesi, Prenzlauer Berg’de SPIE şirketine ait bir aracı ateşe verdik. SPIE, tam gözetim ve kontrol amacıyla hapishanelerin ve diğer tesislerin inşası ve işletilmesinde uluslararası düzeyde yer almaktadır.

Eğitim kurumları, parklar, ulaşım altyapısı ve tüketici caddeleri, özel ve devlet güvenlik sistemlerinin elektronik gözleri ve sensörleri altında disiplin yerleri haline geliyor. Halk örgütlenip kendi yaşamını şekillendirebilecekken, kapitalizm altında kendilerine izin verilmeyen şeyleri direnerek alabilecekken, SPIE gibi şirketler teknolojik saldırıya katkıda bulunuyor. Özgürlüğün düşmanlarına çok az söz söyleniyor. Arabalarını yakalım, altyapılarını bozalım!

Bu eylemle birlikte, Selanik Üniversitesi’nin kontrol edilemezliği ile ve orada bulunan Biologica işgal evinin zulüm gören savunucularıyla, tutsak edilen Thanos Chatziaggelou, Georgia Voulgari, Panos Kalaitzis ve Dimitris Chatzivasiliadis ile dayanışmamızı duyuruyoruz.

Alman devleti baskısının odağındaki Ella ve Lina ile ve Fransız hapishane sisteminin kontrolü altındaki Claudio Lavazza ile, dünyadaki tüm tutsak militanlarla dayanışmamızı ilan ediyoruz.