Dünyada Anarşistler Savaşa Ne Dedi?

Direniş Komitesi kurulan Ukrayna’dan, Beyaz Saray’ın karşısına pankart asılan Amerika’ya, dünyanın her coğrafyasından anarşistlerin eylem ve açıklamalarını derledik. Tüm dünyada yapılan eylem ve açıklamalarda “savaşa karşı sınıf savaşı”, “işgale hayır”, “ezilen halklarla dayanışma”, “ne NATO ne Rusya” vurgusu öne çıkıyor.

Rojava, İtalya, İngiltere, Yunanistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Brezilya, Uruguay, Arjantin, İspanya, İsviçre, Kolombiya’dan birçok anarşist örgütün yayınladığı ortak açıklama: “Militarizme ve Savaşa Karşı Toplumsal Devrim için Özörgütlenmeyle Mücadele!” (Açıklamanın tamamına fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.)
Arjantin, Belarus, İngiltere, Brezilya, Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya, Çekya, Slovakya, Fransa, Belçika, Almanya, İsviçre, Yunanistan, İspanya, Portekiz, İtalya, Meksika ve Sicilya’da örgütlü olan International of Anarchist Federations’un yayınladığı açıklama: “Her devletin yüksek komutanlığına karşı devrimci bozgunculuk, dayanışma, kardeşlik ve isyan pozisyonumuz devam ediyor.” (Açıklamanın tamamına fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.)
UKRAYNA- Ukrayna’da anarşistler Direniş Komitesi kurarak işgale karşı direnişe geçtiler. Ukrayna’daki güncel durumla ilgili, sıcak çatışmaların başlamasından kısa bir süre önce yaptıkları açıklamaya fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.
UKRAYNA- Devrimci Eylem ve Anti Faşist Hoods Hoods Klan başta olmak üzere farklı anarşistlerin oluşturduğu Direniş Komitesi büyüyor.
UKRAYNA – Silahlı direnişi örgütleyen anarşist örgütlerin sayısı artıyor. “Kara Bayrak” Kiev mevzilerinde yerini aldığını duyurdu.
Uluslararası İşçi Derneği AIT’in Rusya Seksiyonu KRAS: Evlere Barış Saraylara Savaş! (Açıklamanın tamamına ulaşmak için fotoğrafa tıklayabilirsiniz)
RUSYA – MOSKOVA – “Biz hiçbir zaman şu ya da bu devletin tarafını tutmayacağız, bayrağımız kara, sınırlara ve başkanlara karşıyız.” Moskova’da yapılan eyleme polis saldırdı. Çok sayıda anarşist gözaltına alındı. (Food Not Bombs’un açıklamasına fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz. )
AMERİKA – WASHİNGTON – Sınırlara, İmparatorluklara, Savaşlara Karşı Ukrayna ve Rusya’daki Anarşistlerle Dayanışma!
ANKARA – “Kardeşlerimizin kanıyla yürütülen savaşın, NATO’nun, ABD’nin, AB’nin, Ukrayna devletinin, Rusya’nın karşısında, ezilen halkların yanındayız!” Anarşist örgüt Karala, Ankara’da Rusya Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. 6 anarşist gözaltına alındı. Karala’nın açıklamasına fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.
YUNANİSTAN – Selanik – Ne Rusya’yı Ne NATO’yu, Dünya Proletaryasını İstiyoruz
Anarşist Politik Organizasyon, Selanik’te ABD ve Rusya Büyükelçilikleri önünde. APO Selanik Yerel Koordinasyonu’nun açıklaması: “Dün söylediklerimiz geçerli; savaşa, milliyetçiliğe, devletlere ve militarizme karşı barış, eşitlik, kardeşlik ve toplumsal adalet!” (Açıklamanın tamamına fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.)
YUNANİSTAN – Selanik – Ne Rusya Ne Nato, Yaşasın Dünya Proletaryası!:
YUNANİSTAN – Selanik – Anarşist Federasyon üyesi Selanik Liberter İnisiyatifi ve Doğu Yakası Anarşist Kolektifi: “Emperyalist savaşlara katılmak yok. Patronların karı için ölmek yok.”
ALMANYA – Anarşist Komünist Federasyon (die Plattform) : Dayanışmamız işçi sınıfıyla ve özellikle dünya çapındaki anarşist hareketledir. Sınıf kardeşliğimiz sınır ve üniforma tanımaz. Savaşa ve milliyetçiliğe karşı anarşist örgütlenme! (Açıklamanın tamamına fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.)
ALMANYA – Özgür İşçiler Sendikası (FAU) – Savaş ve onun vurguncuları ile el sıkışmak yok, her şey enternasyonal dayanışma için! (Açıklamanın tamamına fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz)
ALMANYA – Berlin – Putin’in NATO’nun Değil, Halkın Yanında Dur! (Fotoğrafa tıklayarak eylem videolarına ulaşabilirsiniz.)
ALMANYA – Berlin – Savaşa Karşı Sınıf Savaşı – Perspektive Selbstverwaltung, Rusya Büyükelçiliği önünde.
ALMANYA – Thuringen – Dayanışma Silahımızdır!
ALMANYA – Hamburg – Savaşın ve Militarizmin Her Türlüsüne Karşı!
ALMANYA – Saksonya-Anhalt – Emekçilerin Özgürlüğünün Karşısında Duran Herkese Ölüm!
ALMANYA – Flensburg – Cinayeti Durdurun, Ukrayna’daki Arkadaşlarımızın Üzerinden Elinizi Çekin!
FRANSA – Özgürlükçü Komünist Birlik – Kapitalist Oligarşilere Karşı Halkların Dayanışması (Açıklamanın tamamına fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.)
POLONYA – Wroclaw – Hükümete Karşı, Savaşlara KarşıSavaşa, Sınırlara, Uluslara HAYIR
(Wrocław Anarşist Federasyonu’nun açıklamasına fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.)
POLONYA – Poznan – İşgalcilere Ölüm!
POLONYA – Krakow – Katil Putin
İSVEÇ – Stockholm – Savaşa Karşı Birleşik İşçi Sınıfı
İSVEÇ – Lund – Dayanışma Silahımızdır!
İSVİÇRE – Biel/Bienne – Savaşa Karşı Ukraynalı Yoldaşlarımızla Dayanışma
PAKİSTAN – İşçi Dayanışması Federasyonu (WSF) – WSF, Karrachi’de eyleme çağırdı: Savaşa Karşı Sınıf Savaşı!

Güncellenecektir…