Karlıova Yıldırımspor Irkçı Saldırıların Ardından Maçtan Çekildi

Elazığ’da hafta sonu Fırat Üniversitesi GSK takımı ile karşılaşan Bingöl’ün Karlıova Yıldırım Spor futbol takımı, maç boyunca rakip takımın teknik heyeti ve seyircileri tarafından ırkçı saldırılara maruz kaldığı için maçtan çekildi.

Cumartesi günü gerçekleşen karşılaşma gergin başladı. Yer yer tartışmalar yaşandı. Gergin başlayan karşılaşmanın yarısında Bingöl ekibi Karlıova Yıldırım Spor maçtan çekildi. Elazığ yerel gazeteleri ve iktidara yakın yayın organları Karlıova Yıldırım Spor’un, 1-0 yenikken hakemin takım kaptanı Nihat Demirbağ’a kırmızı kart göstererek oyundan atmasına kızdığı için maçtan çekildiğini iddia etti.

Ancak maçın 40. dakikasında oyundan çekilen Bingöl Karlıova Yıldırım Spor takımından farklı bir açıklama geldi. Karlıova Yıldırım Spor sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada takım, hakemden kırmızı kart gördükleri için değil, rakip takımın ırkçı saldırılarından kaynaklı çekildiklerini bildirdi. Takım, açıklamada “Takımımız ligin 14. Haftasında konuk olduğu Elazığ Fırat üniversitesi deplasmanında maçın 40. Dakikasında sahadan çekilmek zorunda bırakıldı.” ifadelerine yer verdi.

“Dağdan silahı bırakıp top oynamaya mı geldiniz”

Açıklamanın devamı şu şekilde:

“Fırat takımının yöneticileri “Dağdan silahı bırakıp top oynamaya mı geldiniz” (…) diyerek 21. yüzyılda olmamıza rağmen hala bu ırkçı ve faşist düşüncelerden arınamamışlardır. Bilinmelidir ki Karlıova Yıldırım Spor olarak futbol ve skordan önce insan sağlığı ve insan duyguları bizim için çok daha önemlidir. Takımımızda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 20 olup bu genç oyuncularımızın zarar görmemesi adına takımımız sahadan çekilmiştir. Bu yapılan psikolojik şiddeti tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”