Anarşistler 1 Mayıs’ta 4 Farklı Şehirde Çağrı Yaptı

1 Mayıs yaklaşırken çeşitli anarşist gruplar dört farklı şehirdeki mitinglere çağrıda bulundu. İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla’da çağrı yapan anarşistler, son haftada çeşitli afişler ve yazılamalar yaptılar.

Muğla/Datça

“Sınırsız, sınıfsız, özgür bir dünya” şiarıyla Datça sokaklarında bulunacak Datçalı Anarşistler, saat 13:00’da Demokrasi Evi’nde buluşacak. “Haymarketten bugüne ‘Sınırsız Sınıfsız Özgür Bir Dünya’ mücadalemiz sürüyor. 1 Mayıs’ta dünyanın bütün sokaklarındayız. 1 Mayıs’ta Datça sokaklarındayız.” sözleriyle çağrı yapan Datçalı Anarşistler geçtiğimiz günlerde afiş çalışması gerçekleştirdi.

İzmir

İzmir’de bulunan anarşistler 1 Mayıs’ta saat 12:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak. “Bir ihtimal daha var: Anarşizm” şiarıyla çağrı yapan anarşistler İzmir’de birçok yazılama gerçekleştirdi.

Ankara

Ankara’da “1 Mayıs’ta örgütlü anarşizmin gücüyle sokağa, kavgaya, mücadeleye!“ şiarıyla çağrı yapan anarşist Karala Dergisi, 1 Mayıs’ta yürüyüşlerinin ardından 14:00’da Tandoğan Meydanı’nda buluşacak. 1 Mayıs’a giden süreçte çeşitli afişler ve yazılamalar yapan Karala Dergisi, yayınladığı açıklamayla birlikte 1 Mayıs’ın anarşist tarihini “4 anarşist, “Yaşasın Anarşizm” diyerek idam sehpasına çıktılar. Arkalarında, kapitalizmle uzlaşmaz bir irade ve ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyen bir cesaret bıraktılar. Bir de 1 Mayıs!” sözleriyle vurguladı. Karala Dergisi aynı zamanda geçtiğimiz hafta “Anarşizm ve Sınıf Mücadelesi: 1 Mayıs’ın Tarihi” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirmişti.

İstanbul

“Polisleri, kameraları, silahları ile bizi bekleyen devletlere karşı özgürlüğünü, kara bayrağını ve öfkeni kuşan!” diyerek çağrı yapan Rumelifeneri Otonomu, yürüyüşlerinin ardından Maltepe’de bulunan miting alanında toplanacak.