15 Mart “Polis Şiddetine Karşı Uluslararası Gün”ün bu yıl 26. yıldönümünde Kanada’daki anarşistler polis şiddetine karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

Kanada’da yoksul bir işçi sınıfı semti olan Saint-Henri’de yürüyüş yapan Polis Karşıtı Kolektif (COBP) isimli anarşist grup, kaldırımlardan ilerleyerek Dollarama mağazalarına ve Kanada Ulusal Bankası binalarına saldırdı.

“Mahallenin en kötü işletmeleri”

Bildirilerinde, bir bakkal zinciri olan Dollarama’nın yoksulların son çare olarak gittiği bir mağaza olduğunu belirten kolektif, sağlıksız yiyecek sattıklarını, işçileri suistimal ettikleri için Quebec’teki en kötü şirketlerden biri olduğunu söyledi. Diğer yandan eylemciler, Kanada Ulusal Bankası’nın birkaç önemli petrol projesine milyarlarca dolar yatırım yaptığını da ekledi.

Eylemciler polisin saldırısına dair şunları söyledi: “Yoksulların zalimlere karşı bu öz savunması karşısında polis, eyleme şiddetle saldırdı: günün emri coplar, gaz ve dayaklardı.”

“Sömürgenin yüksek olduğu, soylulaştırılmış bir mahalle”

Saint-Henri’nin soylulaştırılan bir yoksul işçi sınıfı mahallesi olduğunu belirten kolektif yeni, popüler işletmelerin eski, uygun fiyatlı alanları kovduğunu ve kiraların fırladığını söyledi, “St-Henri aynı zamanda sömürgeciliğin yüksek olduğu bir yerdir, demiryolları, Lachine Kanalı buradan geçmektedir, kısacası, yerli toprakları yağmalamak için kullanılan her şeye yakındır.”

Bildiri şöyle devam ediyor: “St-Henri işçileri de bunu çok iyi biliyorlar, bu ganimeti kendileri için çok pahalı olan hurdalara dönüştürmek için uzun süre bölgenin ‘ter dökme atölyelerinde’ çalışıyorlar. Bu atölyelerin çoğu kapanmış olsa da, ister Kanien’kehá:ka bölgesinde apartman inşaatı, ister Wet’suwet’en bölgesinde bir boru hattı inşaatı, ister Pacheedaht bölgesinde eski ahşap kesme fabrikası olsun, sömürü öyle ya da böyle devam ediyor.”

“Polis sömürgecidir, çünkü polis bunun için vardır”

“Gerçekten de sömürge polisini ortadan kaldırmalıyız. Sömürgecidir, çünkü polis yerleşimcileri savunmak için vardır. Filistin’deki yerleşimcileri koruyan İsrail devletinin silahlı koludur. Yemen’i işgal eden Suudi Arabistan’ın silahlı kanadıdır. Ve Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın silahlı kanadıdır. Ve Kanada devleti Ukrayna’yı desteklerken hem İsrail’de hem de Suudi Arabistan’da baskının güçlü koluna silah vermekten çekinmiyor. Ve Kanada, ister Wet’suwet’en toprakları, ister Pacheedaht toprakları olsun, bağımsız yerli topraklarına müdahale etmek için kendi RCMP‘sini, sömürge polis gücünü silahlandırıyor.

Zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Devlete ve Sermayeye yönelik tüm saldırılar haklıdır.

Son olarak, tanıklar arıyoruz: tutuklandıysanız, gaddarca muamele gördüyseniz veya polis vahşetine tanık olduysanız, lütfen şu adresten COBP ile iletişime geçin: [email protected]