16 Temmuz 2020 günü kaybolan ve Cemal Metin Avcı tarafından katledildikten sonra 21 Temmuz 2020 günü Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulunan Pınar Gültekin’in katilinin yargılandığı savanın 11.duruşmasında yine karar çıkmadı.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın on birinci duruşmasına katil erkek Cemal Metin Avcı, tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşma öncesi Muğla Adliyesi’nin önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve bazı kadın örgütlerinin üyeleri, Pınar Gültekin’in fotoğrafları ile kadın cinayetlerini protesto etti. Eylemde yapılan konuşmada “Pınar Gültekin’in 2 yıldır süren bu davası için bu meydanları kadınlar boş bırakmadı. Davayı uzatarak gündemden düşürmeyi planladılar. Buna en güzel cevabı buradaki kadınlar veriyor. Cinayete kurban giden hiçbir kadını unutturmayacağız. Bugün emsal bir karar çıkmasını talep ediyoruz” denildi.

Adliye önüne yapılan yürüyüş sırasında Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin fenalaşarak sağlık kontrolü için hastaneye kaldırıldı. Baba Sıddık Gültekin, duruşma öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin slogan atmanın yasak olduğunu bahane ederek yaptığı uyarıya tepki gösterdi.

Duruşma katil erkek Cemal Metin Avcı’nın mahkeme heyetine yeni deliller sunacağını öne sürerek ve erteleme talep etmesi üzerine 16 Mayıs’a ertelendi.