Almanya’da Anarşistler Orduya Lojistik Destek Sağlayan Şirkete Eylem Düzenledi

Almanya’nın Markkleeberg kentinde anarşistler, yıllardır orduya silah taşıyarak lojistik destek sağlayan Deutsche Bahn (Alman Demiryolları) şirketinin iletişim sağladığı kanallara kundaklama eylemi gerçekleştirdi.

“Rojava’daki arkadaşlarımız bu şirketin taşıdığı silahlarla her gün katlediliyor”

Anarşistlerin eylemi üstlendiği bildirinin çevirisi şu şekilde:

Avrupa’daki savaş lojistiğine karşı eylemlerin bir parçası olarak Deutsche Bahn’a saldırdık. Bu şirketin (her ne kadar şu an Ukrayna’ya yaptığı “insanı” yardımlarla imajını geri kazanmaya çalışıyor olsa da) yıllardır silah taşımacılığında bulunduğunu unutmadık. Özellikle de DB’nin sağladığı silahlarla her gün Rojava’da katledilen arkadaşlarımızı unutmadık. Deutsche Bahn şirketi ve Erdoğan’ın faşist rejiminin arası çok yakın.

28 Nisan’ı 29’a bağlayan gece, DB’nin Markkleeberg’de bulunan iletişim antenlerini ateşe verdik. Antenin bulunduğu rota silah taşımacılığı için kullanılıyor. Bunu yaparak, mevcut savaş mantığına karşı kendi araçlarımızla karşı koymaya çalıştık ve mümkün olduğu kadar maddi hasarın oluşmasını umduk. Rota yalnızca askeri araçların taşınması için kullanılmıyor, arabalar, kömür ve diğer yıkıcı hammaddeler buradan tüm dünyaya özenlşe taşınıyor.

Bizi motive eden bir başka şey de bunun Koronavirüs’ten beri süregelen güçsüzlüğü kırmak için bir girişimde bulunmak. Savaş ekipmanlarının sabotajı sıradan bir pratik gibi görülmüyor ve dahası sıklıkla burjuva solcuların gevezeliğiyle gözden düşürülüyor.

“Avant-garde”a (öncülüğe) inanmıyoruz, ama başkalarını sabotaj için motive edebilirsek, bu bizi gülümsetir.

Yangınımızdan çıkan duman bulutları, ev aramaları da dahil olmak üzere §129* uyarınca ön işlemlerin henüz başlatıldığı Münih’e varsın.

Militarizme saldır!
Anarşi için!

*Alman ceza yasasının sözde ‘yasadışı örgütler’ için geçerli olan bölümü, bu bölüm düzenli olarak anarşistlere ve solculara karşı baskıcı bir araç olarak kullanılmaktadır.