Ferhan Yılmaz’ın ailesi Silivri Hapishanesi önünde eylem yaptı

Silivri 5 Nolu L Tipi Hapishanesi’nde katledilen Ferhan Yılmaz’ın ailesi, Silivri Hapishanesi önünde katliamın aydınlatılmasını istedSilivri 5 Nolu L Tipi Hapishanesi’nde gardiyanların işkencesiyle katledilen Ferhan Yılmaz’ın ailesi, katliamın hala aydınlatılmamasına hapishane önünde tepki gösterdi. Eylemde, Yılmaz’ın yoğun bakımdaki görüntüleri ve kanlı tabutunun fotoğrafları taşındı.

Eyleme destek veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, Yılmaz’ın katledildiğini ve hapishanelerde pek çok tutsağa işkence uygulandığını vurguladı: “Bunun hesabı sorulmayacak mı? Sorumluları cezalandırılmayacak mı? Cezaevlerinde yaşanan katliamlar son bulmayacak mı?”

“Kardeşim işkenceyle öldürüldü”

Kardeşi Ferhan Yılmaz’ın katledilişine ilişkin soruşturmada hiçbir ilerleme olmadığını hatırlatan Hikmet Yılmaz, diğer tutsakların başına benzer şeyler gelmemesi için mücadele edeceklerini söyledi.

“Benim kardeşim kesinlikle işkence sonucu öldürüldü. Diğer arkadaşları da işkenceye uğradı. Daha sonra başka cezaevlerine nakledildiler. Aileleriyle görüşen mahpuslar, ‘oğlunuz kalp krizi değil, işkence sonucu öldürüldü’ diyor.” şeklinde konuşan Yılmaz, işkenceye dair görüntülerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Kaynak: ETHA