İktidardan Seçim Hazırlıkları: “Öğrenci Affı, Asgari Ücrete Zam Sinyali”

Ağır ekonomik kriz nedeniyle Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini, normal zamanı olan Haziran 2023’ten, bir baskın seçimle öne çekme ihtimali de gündemde olan iktidar, bu yönde adım atma sinyalleri veriyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında yüksek bir artışla 4250 kiraya çıkarılan, ancak enflasyon nedeniyle hızla eriyen asgari ücret zammına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaptı. “Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen büyümeyi sürdürüyor.” iddiasında bulunan Bilgin, Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Yani Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi gerçekleştirecek durumdayız.” sözleriyle Temmuz ayında asgari ücrete zam sinyali verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da, partisinin grup toplantısında öğrenci affını işaret etti. “Bir süredir üzerinde çalıştığımız öğrenci affı teklifimizi Meclis’e sunacağız” sözleriyle, konuşmasında öğrenci affını gündeme getiren Erdoğan, “Üzerinde çalıştığımız ve kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifi önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Yüksek lisans, lisans, doktora seviyesindeki öğrencilere belirli şartlarda okullara dönüş yolunu açıyor.” ifadelerini kullandı.