Devletin, Haklarında Arama Kararı Çıkararak Firari Konumuna Getirdiği Barış Anneleri Trafik Kazasında Yaşamını Yitirdi

Hakkari’nin merkez ve ilçelerinde Barış Anneleri’nin de aralarında bulunduğu 23 kişi 15 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınmıştı.

Evlerinde olmadıkları gerekçesiyle “firari sıfatıyla” haklarında arama kararı çıkarılan ve savcılık ifadesi için Van’a gelen Barış Anneleri Adalet Safalı, Perihan Akçelik ile avukatları Erdal Safalı ve Perihan Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik savcılığın yerinde olmaması üzerine Yüksekova’ya dönüş yoluna çıktı.

Yüksekova-Van karayolunda araçlarının kaza yapması sonucu Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perihan Akçelik ile ağır yaralanan Cihan Akçelik yaşamını yitirdi.

Kaza sonrası HDP Genel Merkezi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada Erdoğan’ın 2009 Habur Süreci’nde sarf ettiği “Analar ağlamasın” sözüne atfen ” ‘anneler ağlamasın’ sözünden ‘annelere sonsuz zulüm’ uygulamasına geçen iktidar bu ölümlerin temel sorumlusudur.” denilerek siyasi iktidarın, her hafta polis şiddetiyle gözaltına alınan Cumartesi Anneleri/ İnsanları’nın yanı sıra Barış Anneleri’ne karşı da “yargı sopasını” kullandığı belirtildi.