Savaş Karşıtı – Feminist Anastasiia Emelianova/Nastya için Dayanışma Çağrısı

Rusya ile Ukrayna arasında savaşın başlamasının ardından politik göçmen olarak Türkiye’ye gelen savaş karşıtı eylemci/feminist Anastasiia Emelianova (Nastya) geçtiğimiz 20 Eylül’de Erzurum’da Nizar adlı erkek tarafından katledilmişti.

Cinayetin 15 Şubat’ta görülecek ilk duruşması için Nastya’nın arkadaşları dayanışma çağrısı yaptılar. Nastya’nın arkadaşları, paylaştıkları metinde “Arkadaşlar, kız kardeşler! 15 Şubat’ta, arkadaşımız Nastya Emelianova’nın öldürülmesiyle ilgili duruşma Erzurum’da başlıyor ve sizden bunu duyurmanızı istiyoruz!” sözleriyle dayanışma ve adalet taleplerini dile getirdiler.

Nastya’nın arkadaşları katil erkek Nizar’ın İstanbul’dan gelecek pahalı avukatlardan oluşan bir ekip tarafından temsil edileceğine dikkat çekerek Nastya duruşması için dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan metnin tam hali şöyle:

Nastya için adalet talep ediyoruz!

Arkadaşlar, kız kardeşler! 15 Şubat’ta, arkadaşımız Nastya Emelianova’nın öldürülmesiyle ilgili duruşma Erzurum’da başlıyor ve sizden bunu duyurmanızı istiyoruz!
Sanık Nizar, davayı her adımda yavaşlatan ve şimdi de beraat etmesini sağlamaya çalışan İstanbul’dan pahalı avukatlardan oluşan bir ekip tarafından temsil edilecek.
Kadın cinayetleri ve aile içi şiddet gibi suçlar yetkililer için genellikle öncelikli değildir. Bu nedenle, sadece kamuoyunun davayı ciddiye almasını ve adil bir karar vermesini sağlayabileceğine inanıyoruz.
Sesimiz ne kadar yüksek çıkarsa, kız kardeşimiz için adaleti sağlama şansımız o kadar artar!

We demand justice for Nastya!

Friends, sisters! On February 15, the trial for the murder of our friend Nastya Emelianova begins in Erzrum, and we ask you to spread the word!
The accused Nizar will be represented by a team of expensive lawyers from Istanbul who have slowed down the case at every step and are now trying to get him acquitted.
Crimes such as femicide and domestic violence are often not a priority for authorities. Therefore, we believe that only publicity can make the court take the case seriously and make a fair judgment.
The louder our voices are heard, the better chance we have of getting justice for our sister!