15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü Kapsamında İzmir ve Diyarbakır’da Etkinlikler Gerçekleştirilecek

İzmir’de Halkların Köprüsü Derneği ‘Güzel Çarşamba Buluşmaları’ kapsamında anti-militarist-vicdani retçi Yavuz Atan’ın katılımıyla Savaşların Yayıldığı Bir Dünyaya Antimilitarizm Penceresinden Bakmak başlığıyla bir söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşi bugün saat 18:30’da Halkların Köprüsü Derneği Toplantı Salonu’nda yapılacak.

 Vicdani Ret İzleme’nin Türkçe çevirisini yaptığı “Shalom–Salaam–Peace” belgeselinin ilk gösterimi 17 Mayıs Cuma günü 18:30’da, İzmir Dayanışma Akademisi’nde yapılacak. Belgeselin ikinci gösterimi ise 18 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00’da Diyarbakır Mordem Sanat Merkezi’nde izlenebilecek. Her iki gösterim sonrası belgeselin yönetmeni Alexia Tsouni ile söyleşiler yapılacak ve İsrail’deki savaş karşıtı mücadele ve vicdani ret üzerine konuşulacak.

15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü kapsamında bir başka etkinlik de Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak. Bugün saat 18:00’de Lefkeliler Hanı’nda LGBTQ+ hakları ve savaş karşıtlığı temalarıyla  gerçekleştirilecek etkinliğin programında sanatçılar eşliğinde poster ve pankart yapımı, Cosmo Mo Rose özel performansı, açık mikrofon ve müzisyenler eşliğinde açık sahne yer alıyor.