Ankara Polisi’nin Tehdit ve Ajanlaştırma Saldırıları Sürüyor

Ankara’da polisin, kentte mücadele eden devrimcilere yönelik kaçırma, ajanlaştırma, taciz ve tehdit saldırıları sürüyor.

Kentte faaliyet yürüten anarşist örgüt Karala’dan Güney Akgün, polislerin ailesi ve yakın çevresi üzerinden yürüttüğü saldırılara ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Kaçırma, taciz, tehdit uygulamalarıyla nam salan Ankara polisini teşhir ediyorum diyen Akgün, yakın zamanda annesini kaybettikten sonra yaşadıklarını anlattı.

Yaklaşık 1,5 yıl önce babası yoğun bakımdayken ziyaretine gittiği sırada polis tarafından kaçırılmaya çalışıldığını aktaran Akgün, geçtiğimiz ay annesi Covid nedeniyle yaşamını yitirdikten sonra baskıların arttığını belirtti. Annesini yeni kaybetmişken polisin ailesini ve yakın çevresini sürekli taciz ederek kendisi hakkında yalanlar söylediğini ve tehdit edildiğini anlattı.

Sizden Korkan Sizin Gibi Alçak Olsun

“Anlıyorum ki Ankara polisi bana ve benim gibi kentte örgütlü mücadele eden devrimcilere savaş açmış durumda. Varlığını halka karşı olmaya dayandırdığını bildiğim devletin bu uygulamaları beni şaşırtmıyor. Ancak bu tehdit, taciz ve baskı uygulamaları öylesine alçakça yapılıyor ki, artık bunlardan herkesin haberdar olması gerektiğini düşünüyorum.” diyen Akgün, açıklamasını “Karşımdaki gücün iyileştirilebilecek, düzeltilebilecek bir şey olmadığını, topyekün ortadan kaldırılması gereken muazzam bir salt kötülük aygıtı olduğunu her hamlenizde daha iyi kavrıyorum. Sizden korkan sizin gibi alçak olsun!” ifadeleriyle bitirdi.