Merhaba

Merhaba,

“Barikat sokağı kapatır ama yolu açar. O yol, devrime uzanan yoldur.” diyerek sözlerimizle, emeğimizle, inancımızla özgürlük için yeni bir barikat kuruyoruz.

Devletler, iktidarlar, kapitalistler yaşamımızın her alanına sürekli bir saldırı içerisindedir. Bu saldırı her zaman yalnızca sömürme, yok etme, katletme biçiminde gerçekleşmez. İktidarlar, tüm bunları yapabilmek için başka türlü saldırılara ihtiyaç duyar. İlk önce doğruyu yanlışı, yalanı gerçeği birbirine katarak saldırır. Acta Diurna’dan haber mektuplarına, matbaadan internete devletin yazdığı medyanın tarihi aslında hiç de öyle anlatıldığı gibi haber verme değil daha çok manipüle etmenin tarihidir. İktidarların bu saldırılarına karşı da ezilenlerin hep bir barikatı olmuştur.

Ezilenlerin barikatı her zaman baskıya, zulme, sömürüye karşı özgürlük için kurulur.

Barikat Haber de binlerce yıllık bu özgürlük kavgasında, iktidarların saldırılarının karşısında yalanla gerçeği, doğruyla yanlışı ayırmak ve yolu açmak iddiasındadır. Barikat Haber, internet üzerinden yayın yapar. Ezilenden, direnişten, kavgadan haber verir. Özgürlüğü, mücadeleyi, gerçeği yazar. İddiası, bu adaletsiz kavgada ezilenlerin sesini yükseltmektir.

Sözleriyle, çevirileriyle, haberleriyle, makaleleriyle barikatı büyütmek isteyen herkesi Barikat’a taş taşımaya çağırıyoruz.

Haydi Barikat’a!

İletişim: barikatmedya{et} riseup {nokta}net