Boğaziçi Direnişi’nin 1. Yılında Eylem Çağrısı

Geçtiğimiz yıl 2 Ocak’ta çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Melih Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanması sonrası başlayan direniş birinci yılını geride bıraktı. Direnişin birinci yılını doldurması nedeniyle bugün, Boğaziçili öğrenciler saat 19:00’da Kadıköy Rıhtım’a eylem çağrısı yapıldı. Boğaziçili öğrencilerin yanı sıra, devrimci örgütler, siyasi partiler ve STK’ler tarafından da çağrısı yapılan eylemde, kayyum siyasetine karşı mücadele, Berke, Perit ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük, ekonomik çöküşe ve gelir eşitsizliğine son söylemleri yükseltilecek.

2 Ocak 2021’de başlayan Boğaziçi Direnişi’ne 6 ay “ömür biçen” kayyum-rektör Melih Bulu, 15 Temmuz’da bir gece yarısı görevden alınmış, yerine bir başka kayyum-rektör, Naci İnci atanmıştı. Erdoğan’ın, atadığı kayyum-rektör Naci İnci’yi protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini “terörist” diyerek hedef göstermesi sonrası okulun öğrencileri Berke Gök ve Perit Özen tutuklanmıştı.

Boğaziçili akademisyenlerin başlattıkları kayyumluğa sırt dönme eylemleri ise 247. gününde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz sloganıyla devam ederken, Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektörlere karşı başlayan direnişin birinci yılında, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği de, mücadeleyi desteklediklerini açıkladı.