George Floyd’un Kardeşinin Evine Silahlı Saldırı

25 Mayıs 2020’de ABD’de  Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde polis tarafından katledilen George Floyd’un kız kardeşinin evine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Floyd’un, odasında uyuyan 4 yaşındaki yeğeni yaralandı.

1 Ocak’ta yerel saatle 03.00’te gerçekleştirildiği öğrenilen saldırı sonrası polisin olay yerine geç geldiği belirtildi. Floyd’un kız kardeşi ve durumu stabil olarak açıklanan çocuğun annesi LaTonya, ilk yardım ekiplerinin saatler sonra geldiğini, bu yüzden babasının kızını arabayla hastaneye götürmek zorunda kaldığını anlattı.
Baba Derrick Delane de olay anını şöyle anlattı: “Kızım ayağa fırlayıp ‘Baba ben vuruldum’ dedi. Kan aktığını görünceye kadar ne olduğunu anlamadım. Kızım neler olduğunu hatırlamıyordu çünkü bu olay uyurken başına geldi.” Çocuğun çocuk midesi ve kaburgasından yaralandığı öğrenildi.

Houston polisi olayla ilgili henüz ellerinde bir şüpheli olmadığını söyledi ancak, baba Derrick Delane, George Floyd’dan dolayı evlerinin özellikle hedef alınmış olabileceğini belirtti.