HDP’ye Saldıran Faşist Muhammed Eren Sütçü İtiraz Üzerine Tutuklandı

28 Aralık günü Bahçelievler HDP İlçe Binası’na silahlı saldırı düzenleyen Muhammed Eren Sütçü, savcılık itirazı üzerine tutuklandı.

Parti üyeliği bahanesiyle 28 Aralık günü HDP Bahçelievler İlçe Binası’na giden faşist saldırgan, orada bulunan Ramazan Dişarı ve Aziz Şimşek’e iki tabanca ve bir ekmek bıçağıyla saldırmak istemiş, silahın tutukluk yapması katliamın önüne geçmişti. Sandalye ile saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışan Dişarı ve Şimşek, saldırganın saldırısı sonucu yaralanmıştı.

Polis tarafından Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen saldırganla ilgili dosyaya gizlilik kararı getirilmiş, 7 gün süren gözaltı işlemi ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Sütçü hakkında savcılık “silahla yaralama ve tehditten” tutuklama talep etmişti. Ancak HDP’ye katliam yapmaya giden Sütçü, ev hapsi şartı ile serbest bırakılmıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Sütçü’nün serbest bırakılması ardından savcılığın itiraz ettiği öğrenildi. Gizlilik kararı nedeniyle savcılık itirazı üzerine tutuklanan Sütçü’nün tutuklanma talebinin içeriği öğrenilemedi. Faşist saldırganın ne zaman tutuklandığı ve hangi cezaevine konulduğu ise öğrenilemedi.