Edirne/İpsala’da Yaşamını Yitiren Göçmen Sayısı 16 Oldu

Göçmenler, devletlerin birbirlerine karşı geliştirdiği konjonktürel politikalar sonucu yaşamını yitirmeye devam ediyor. Edirne’nin İpsala ilçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde donarak yaşamını yitiren göçmen sayısının16 olduğu belirtildi.

Edirne Valiliği, dün yaptığı açıklamada “02.02. 2022 günü İpsala ilçesi Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde Yunanlar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır…” ifadelerini jullanmış. Bugün, yaşamını yitiren göçmen sayısının 16 olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşamını yitiren göçmenlerin fotoğraflarını paylaştı ve hamasi sözcüklerle, Edirne Valiliği’nin iddialarını teyit etti. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis ise konuyla ilgili açıklama yaparak geri itmenin söz konusu olmadığını öne sürdü. Mitarakis ayrıca Ankara’yı , göçmenlerin sınır bölgesine yaklaşmasına izin vermek ve “bu tehlikeli yolculukları” engellememekle suçlayarak “Bu tür trajedilerin bir daha yaşanmamasını istiyorsak, Türkiye başkalarını suçlamak yerine üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

AB ve TC arasında 2015’te başlayan ve göçmenleri, Ankara’ya yönelik politik destek ve ekonomik pazarlık konusu yapan anlaşma 2016’da imzalanmıştı.