Ted Kaczynski’ye Kanser Teşhisi Kondu

Unabomber olarak da bilinen Ted Kaczynski’ye, bir kişiyle olan mektuplaşmasından alınan bilgiye göre ölümcül kanser teşhisi konduğu öğrenildi.

Kaczynski’ye mektup yollayan kişinin mektubunda “Çabucak iyileş, daha yapılacak işler var” demesi üzerine Kaczynski cevap olarak yazdığı mektupta “Çabucak -hatta asla- iyileşmeyeceğim. Çünkü ölümcül kanserim var. Dışarıda iki yıldan fazla yaşamayı beklemiyorum, ve muhtemelen bir yıldan kısa bir süre içinde öleceğim, yani işlerin daha genç insanlar tarafından yapılması gerekecek.” ifadelerini kullandı.

Bir matematik dehası olarak kabul edilen ve kendisini genç yaşlarından beri “teknoloji karşıtı” olarak tanımlayan Kaczynski, bu ideolojisi bağlamında matematik kariyerini bırakıp Montana’da bir ormanda elektriksiz “primitif” bir hayat yaşayabileceği ücra bir kulübeye taşındı. Kulübesinin etrafındaki endüstriyel faaliyetler nedeniyle ormanda tek başına primitif bir hayat süremeyeceği kanısına vararak bu faaliyetlere karşı sabotaj eylemleri düzenlemeye başladı. Ardından bu eylemleri doğrudan reklam müdürü, şirket sahibi gibi teknoloji öznelerine bomba postalayarak ve bazılarının yaşamını yitirmesine sebep olarak devam etti. 3 Nisan 1996’da tutuklanan Kaczynski, ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan yüksek güvenlikli bir hapishanede ömür boyu hapis cezası verildi.