Ukrayna Krizi | Reuters Putin – Macron Görüşmesindeki Devasa Masanın Arka Planını Yazdı

Batı devletlerinin de Kiev lehine dahil olduğu, Rusya birliklerinin işgalinin gündeme geldiği Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz bağlamında bu hafta başında önemli bir görüşme gerçekleşmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki görüşme, içeriğinden çok, tarafların görüşme esnasında oturduğu dört metre uzunluğundaki masa, dünya gündeminde yer bulmuştu.

Reuters’ın Macron’a yakın iki kaynağa dayandırdığı haberinde, görüşme esnasında kullanılan uzun masanın nedeninin “PCR testi krizi” olduğu öğrenildi. Emmanuel Macron’un, Rusya’ya geldiği sırada Kremlin’den gelen Covid-19 testi yapılması talebini reddettiği, bu nedenle Putin’den uzakta oturtulması için söz konusu masanın kullanıldığı belirtildi.

Macron’a yakın kaynak, “Cumhurbaşkanının DNA’sına el koymalarını kabul edemedik” ifadelerini kullandı. Bir diğer kaynak ise Macron’un, Rus PCR testine girmeyi reddettiğini doğrularken, ayrılmadan önce bir Fransız PCR testi ve kendi doktoru tarafından bir antijen testi yaptırdığını söyledi.

Putin ve Macron’un uzun bir masanın iki ucunda oturan görüntüsü, Moskova’nın SSCB döneminden bu yana aşina olunan semboller diplomasisine uygun olarak, “karşıt uçlara” vurgu yaptığı şeklinde yorumlanmıştı. Görüntü sosyal medyada da farklı versiyonlarıyla viral olmuştu.