Adana’da Furkan Vakfı Üyelerine Polis Saldırısı

Adana’da Furkan Vakfı üyesi 8 kişinin serbest bırakılması için yapılmak istenen yürüyüşüne katılanlara polis biber gazı ve coplarla saldırdı. Polis saldırısı sırasında polisin protesto yürüyüşüne katılanlara işkence yaptığı görüldü.

Furkan Vakfı üyelerinin yapmak istediği yürüyüş sırasında polisler, iktidarın “benim başörtülü bacılarım…” söylemiyle sık sık istismar aracı olarak kullandığı başörtülü kadınlara coplarla vurdular.

Polis saldırına dair açıklama yapan Furkan Vakfı Başkanı Alpaslan Kuytul, Twitter hesabı üzerinden sekiz üyelerinin tutukluluğunu protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması yapmayı planladıklarını, ancak valiliğin başvurularını işleme almadığını belirtti.

Noter aracılığıyla valiliğe ihtar çekmek istediklerini belirten Kuytul şunları söyledi:

“Noter de sanırım tehdit edildiği için ihtarı çekmedi. Bütün belgelerimiz elimizde ve Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yapalım dedik. Yürüyüşe çok sert müdahale edildi. Valiliğin tayin etmiş olduğu güzergahta toplanılarak yürüyüş yapılacaktı. Her taraftan oraya gelen arkadaşlara müdahale edildi. Çıldırmış gibiler, canavarlaşmışlar ve vahşileşmişler! İnsan bu şekilde ancak bir düşmanına vurabilir. Aşırı sert değil çok çok aşırı sert bir şekilde müdahale edildi.

Basın açıklamasının yapılacağa parka ilerlerken emniyet müdür yardımcısı Seyfullah ismindeki müdür, diğer müdürler ve il emniyet müdürü de olayın içerisinde olmak üzere hepsi orada bulunan polislere talimat vererek benzeri görülmemiş bir müdahalede bulundular.”