Azerbaycan, Havanın -5 Derece Olduğu Karabağ’a Doğalgaz Akışını Kesti

Zartonk Media’nın Twitter hesabından paylaşılan bilgilere göre, Azerbaycan’ın doğrudan müdahalesiyle havanın -5 derece olduğu Karabağ’a olan doğalgaz akışı kesildi.

Ermenistan devletine bağlı Artsah Bilgi Merkezi’nin yaptığı açıklama şöyle: “Sizi Azerbaycan tarafının doğrudan müdahalesi sebebiyle Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ne olan doğalgaz akışının tekrardan durdurulduğu konusunda bilgilendirmek isteriz. 8 Mart günü patlayan gaz borularının tamir çalışmaları esnasında Azerbaycan tarafının borulara saatler önce gaz akışını kesmiş olan bir vana eklediğini iddia etmek için yeterli zeminimiz var. Olumsuz hava koşulları, Azerbaycan’ın halkımız için insani sorunlar yaratmaya yönelik sinsi amacına hizmet ediyor, ki bu suçtur. Durum derhal Artsah’ta konuşlanan Rus barış güçlerinin komutanlığına bildirildi ve Artsah Yetkilileri gaz akışını yeniden sağlamak için gerekli çabayı gösteriyor. Aynı zamanda olası elektrik kesintilerini önlemek için vatandaşları elektriği tasarruflu kullanmaya davet ediyoruz.”

Karabağ’da yaşayan bir yönetmen olan Mariam Avetisian, oradaki durumu şu sözlerle anlattı: “Karabağ’da benzeri görülmemiş bir kar yağışı, 50 santimetre kar ve -5 dereceye ulaşan hava sıcaklığı var. Birçok yol kapalı ve elektrik sorunları var. Azerbaycan yine Karabağ’a olan doğalgaz akışını kesti. 100 binden fazla insan dondurucu koşullarda bırakıldı.”