Doku Ailesinin Avukatı: Gülistan’ın Yeri Konusunda Bilgiler Geliyor

İki yılı aşkın bir süredir kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci Sınıf Öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesinin avukatı Ali Çimen, kendilerine çeşitli vasıtalarla Doku’nun yeri konusunda bilgiler geldiğini söyledi. Çimen, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Zaynal Abarakov’un serbest bırakılmasına itiraz ettiklerini söyledi.

Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun avukatı Ali Çimen soruşturma dosyasına dair, “Öncekinin aksine çok titiz bir şekilde yaklaşıldığını söyleyebiliriz” diye konuştu. Çimen soruşturmada yaşanan ilerleme nedeniyle dosyanın failleri arasında bir çatlak oluştuğunu söyledi. Avukat Çimen, Gülistan Doku’nun kaybolmasından önce son görüştüğü kişi olduğu bilinen ve dosyanın tek şüphelisi olan Zainal Abarakov’un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına da itiraz ettiklerini belirtti.

Baş şüpheli, sorgunun yarısında sorguya ara vererek aslında sorguya devam etmek istemediğini daha sonraki aşamada ise avukatıyla devam etmek istediğini belirtmişti. O sorgulamadan sonra soruşturmacılar baş şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle iki yönlü adli kontrol kararı vermişlerdi. Biz de bu adli kontrolün, dosyanın geldiği bu aşamada yetersiz olduğunu düşünerek adli kontrol kararına itiraz etmiş bulunmaktayız. Gerçekten de soruşturmacılarla yaptığımız görüşmelerde daha öncekinin aksine çok titiz bir şekilde yaklaşıldığını söyleyebiliriz.” diye konuşan Ali Çimen, “Bize çeşitli vasıtalarla Gülistan Doku’nun yeri konusunda bilgiler gelmektedir. Failler de bu soruşturmada meydana gelen yaklaşım değişikliğinden sonra yakalanacaklarını düşündüklerinden bence orada da bir nedamet, pişmanlık gelişecektir.” ifadelerini kullandı.