Filistinli Tutsaklar Açlık Grevine Başlamadan Kazandı

Resmi Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinli tutsak, İsrail Hapishane Hizmetleri (IPS) ile anlaşmaya vardıktan sonra Perşembe günü planlanmış bir açlık grevini iptal etmeye karar verdi.

Filistin Yönetimi Tutuklu İşleri Komisyonu Başkanı Kadri Ebu-Bekir, hareketi Filistinli mahkumlar için bir zafer olarak nitelendirdi. Ebu-bekir, “25 Mart’ta taleplerinin karşılanması için süresiz bir açlık grevi başlatması planlandıktan sonra, Filistinli tutsaklar İsrail Hapishane Hizmetlerini günlük yaşamları ve sağlık ihtiyaçlarıyla ilgili taleplerini yerine getirmeye zorlayabildiler” dedi.

“Filistin tutsak hareketinin kararlılığı ve birliği, İsrail işgaline yeni bir realitenin ve yeni bir denklemin mevcut olduğunu ve herhangi bir tutsağın herhangi bir şekilde saldırıya uğramasının tüm tutsak hareketine yönelik bir saldırı olduğu konusunda gerçek bir ders verdi” diyerek açıklamasını sürdürdü.

Ebu-Bekir, uluslararası toplumu ve uluslararası insan hakları örgütlerini, İsrail Hapishanelerinde Filistinli mahkumların ve tutukluların çektiği acılara ilişkin “sessizliklerini kırmaya” çağırdı.