Fukuşima nükleer felaketinin 11. yıldönümünde Adana ve Mersin’de eylemler

Fukuşima Nükleer Felaketi’nin 11. yıldönümünde, Adana ve Mersin’de eylemler yapıldı, “Nükleer Santralleri durdurun” çağrısında bulunuldu.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Fukuşima nükleer felaketinin 11. yıldönümünde eylem yaptı. Mersin Atatür Parkı Saat Kulesi önünde bir araya gelinen eylemde “Nükleer santral istemiyoruz” pankartı ile “Nükleer santral her an bir nükleer bombaya dönüşebilir. Ukrayna’yı unutma”, “Yarın çok geç olmadan Akkuyu Nükleer Santral inşaatını durdurun”, “Nükleer atık geleceğe ihanettir” dövizleri ile felaketin neden olduğu yıkımın fotoğrafları taşındı.

NKP Dönem Sözcüsü Uğur Tulay, “Radyoaktif atıkların verdiği tahribatın boyutları her geçen gün artmaya devam etmektedir” dedi. Yasaklı bölgenin her geçen gün genişletildiğini belirten Tulay, 150 binden fazla insanın yaşadıkları bölgeden uzaklaştırıldığını ve hala geri dönemediklerini hatırlattı. Eylemde sık sık, “Nükleer santral istemiyoruz”, “Nükleere inat yaşasın hayat” sloganları atıldı.

Adana’da da Adana Ekoloji Platformu, Heykelli Park’ta yaptığı açıklamada nükleer santralleri durdurma çağrısında bulundu.