İktidar Yasa Hazırlıyor: “Beşli Çeteye” Beşli Çete Diyen Üç Yıl Hapis Cezası Alacak

AKP iktidarının karşılıklı rant ilişkisi içinde olduğu ve halk arasında “Beşli Çete” olarak bilinen şirketlere “adıyla hitap etmeye” hapis cezası geliyor.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin hazırladığı ve toplam 85 AKP milletvekilinin imzası bulunan torba yasa teklifi dün Meclis Başkanlığı’na sunuldu. İktidar partisinin siyaset yapma klasiği halini alan torba yasa teklifinde toplam 39 madde bulunuyor.

Adı “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” olarak belirlenen torba yasada en dikkat çekici madde ise “finans şirketinin şöhretine basın yoluyla zarar verenlerin 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması.” Böylece köprü ,yol , enerji başta olmak üzere kamu ihalelelerinin çoğunluğunu alan “Beşli Çete” için “Beşli Çete” ibaresi kullananlar hakkında üç yıla kadar hapis cezası talep edilirken, söz konusu rant ve talan şirketleri resmi olarak devletin yasa zırhına büründürülecek.