Sokak Röportajında “Erdoğan Yargılanacak” Diyen Velat Yavuz Tutuklandı

İzmir’in Menemen ilçesinde verdiği bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkede yaşanan ekonomik ve siyasi sorunların kaynağı olduğunu belirten ve bu nedenle yargılanacağını ifade eden Velat Yavuz tutuklandı. 

Velat Yavuz sokak röportajındaki bu sözleri nedeniyle dün ifadeye çağrıldığı polis merkezinde gözaltına alındı. 29 yaşındaki Yavuz, bugün çıkarıldığı mahkemece, “Cumhurbaşkanı’na tehdit” ve “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarından tutuklanarak, Şakran Hapishanesi’ne gönderildi. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre röportajda muhabir Velat Yavuz’a ilk olarak AKP’nin yönetiminde olan Menemen ilçesinde yaşanan sorunları, ardından ise ülke gündemine dair sorular soruyor. Yavuz, ilçede yaşanılan sorunların ülkedeki sorunlardan bağımsız olmadığını belirtiyor. Bu sırada muhabir, 70 yaşlarındaki bir kişiye de mikrofon uzatıyor. AKP’nin politikalarını savunan kişi, “AKP giderse bu memleketin başına taş yağar” diyerek, idamların olacağını öne sürüyor. “Erdoğan’ı da asacaklar” diyen Yavuz ise bu sözler karşısında “Erdoğan’da yargılanacak. Senin zihniyetinde olan insanların da sonu gelecek. Öyle AKP ile olacak iş değil bu. Savunduğu AKP memleketi satmış. Hala kalkmış bana AKP’yi savunuyor. Memlekette tank palet fabrikalarını hepsi, şeker fabrikaları satıldı. Daha ne olsun. İhalelerin hepsi yandaşlara veriliyor. 5’li çete grubu kurulmuş. Ülkede her şey onların elinde. Memleket bitmiş durumda. Her gün her şeye zam geliyor. Ama dayı gibileri oldukça her şey olur. Ama merak etmesinler bunlarında sonu da gelir. Erdoğan ve destekçileri de yargılanacak. Bu memleket kimsenin babasının çiftliği değil. Bunların sonu gelecek elbet bir gün.” ifadelerini kullanıyor.