Uğur Tekstil İşçilerinin Talepleri Kabul Edildi

Evrensel’in haberine göre, Urfa’da sendikalı oldukları için 18 Kasım 2021’de işten atılan, yaptıkları direniş sonucu işe alınacakları taahhüt edilmesine rağmen işe alınmayan Uğur Tekstil işçileri, fabrikalarının üretim yaptığı Zara Mağazası’nın bulunduğu Optimum AVM önünde basın açıklaması yaptı.

İşten çıkarıldıktan sonra geçmiş haklarından feragat etmeden işe dönme talep ettikleri için işe alınmayan ve açtıkları davadan feragat etme baskısı ile karşılaşan işçiler şehir dışında yaptıkları ilk eylemde kazanım elde etti.

İşçiler Zara ve İndustriALL’un kendilerine ulaşarak patronun taleplerini kabul ettiğini söylediğini duyurdu.

İşçilerin isimleri fabrikalara dağıtılmıştı

İşten atılan işçilerin isim listesi Urfa OSB’deki diğer fabrikalara dağıtıldığı için iş bulamayan işçiler patronun bu davranışının iyi niyetli olmadığını, bu yüzden yazılı bir protokol istediklerini belirtmişlerdi.

Konu ile ilgili Zara Mağazaları’nın önlerinde açıklamalar yapacaklarını açıklayan işçiler bu nedenle geldikleri Adana’da Optimum AVM önünde yaptıkları açıklamada taleplerinin karşılanacağının söylendiğini, talepleri karşılanmazsa eylem planlarına kaldıkları yerden devam edeceklerini söylediler. Basın metnini okuyan Erdal Ayata, “Küresel sendika koordinatörü sayın Wictor’dan gelen marka ve Uğur ekstil İşvereni Sayın Hayri Uğur’un işçilerin hazırlamış olduğu üç maddelik protokolü kabul ettiklerini, küresel sendikanın ve markanın da bunun garantörü olduğunu tarafımıza mail yoluyla bildirdi” dedi.

Bu gelişmeden dolayı askıya aldıkları eylem planlarını verilen sözler tutulmadığı takdirde sürdüreceklerini ifade eden Ayata, DİSK Tekstil Başkanvekili Mehmet Ali Başak’ın fabrikada çalışan arkadaşları ile işten atılan işçileri karşı karşıya getirmelerine de tepki gösterdi. Ayata, “İş yerinin kapatılması tehdidiyle iş yerindeki arkadaşlarımızı bize kışkırtarak basın açıklaması yapıyor. Yapmış olduğu basın açıklamasında biz dışarda kalan işçilerin amacının çalışmak olmadığını bu mücadeleyi güya para için yaptığımız iftirasında bulunmuştur” dedi.