Bakırköy Adliyesi önünde hasta ve infazı yakılan tutsakların yaşadıkları baskıları gündeme getirmek için Adalet Nöbeti’ne başlayan tutsak yakınlarına polis saldırdı.

ETHA’da yer alan habere göre, aileler adliye önünde kalkanlarla ablukaya alındı, basının görüntü alması engellenmek istendi. Anneler polise, “Anneyiz biz çocuklarımız ölüyor” diye tepki gösterdi. Polis saldırısına uğrayan anneler gözaltına alınırken, eylemi izlemek ve dayanışmada bulunmak isteyen çok  sayıda kişi de yine polis saldırısı sonucu alandan uzaklaştırıldı.

Ailelerle dayanışmada bulunmak için Bakırköy Adliyesi önüne gelen HDP’li parlamenterler Ali Kenanoğlu ve Zeynel Özen de polis tarafından engellenmek istendi.  “Cezaevleri kanunlara aykırı bir şekilde insanları ölüme terk ediyor. Cezaevleri ölüm evine dönüşmüş durumda. İktidarın politikaları sonucunda cezaevleri ölüm evine dönüşmüş durumda. Hukuka aykırı işlem yapıyorlar. Bunu burada protesto ediyoruz.” diyen Kenanoğlu’nun danışmanı da  “Danışman tanımam” denilerek polis saldırısına uğradı.