Anarşistlerin 1 Nisan Şakası: “Kropotcoin”

1 Nisan “Şaka Günü”, çeşitli anarşist basınların, yayımcı ve kitap satıcılarının anarşist kripto para ve NFT şakalarına sahne oldu.

İngiltere’de bulunan anarşist bir grup olan AFED, 1 Nisan günü “Seçtiğiniz 1312 Eşsiz Anarko arasından bir tanesini 161 sterlinden başlayan fiyatlara satın alarak şimdi siz de devrime katılabilirsiniz!” diyerek “Kara Blok NFT”yi duyurdu.

AFED’in bu şakasından ilham alan anarşist yayımcı ve kitap satıcısı Freedom Press, “Devletten nefret etmenin devrim niteliğindeki yeni yolunun lansmanını duyurmaktan heyecan duyuyoruz! Harcama alışkanlıklarınızı hükümetten ve veri toplama endüstrisinden saklamayı tercih ediyorsanız, neden yeni girişimimize katılmıyorsunuz? Bize katılın yoldaşlar, zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok!” diyerek “Kropotcoin”i duyurdu, şakayı üst seviyeye taşıyarak NFT’yi kapitalizmden kurtulmanın yolu olarak teorize ettikleri bir yazı yazdı ve Kropotcoin’in Kara Blok NFT ile tam uyumlu olacağını, Kropotcoin madenciliğinin 1 Mayıs gününden itibaren başlayacağını söyledi.

Ücretsiz bir online anarşist ve komünist literatür arşivi olan LibCom, “Eski ekonominin küllerinden yenisini inşa ediyoruz” diyerek Twitter hesabından Pyotr Kropotkin, Emma Goldman ve Karl Marx NFT’lerini duyurdu. LibCom da aynı şekilde NFT’leri teorize ettikleri bir yazı yazdı: “Komünistler ve devrimci işçiler, ikili güç ve eskinin kabuğundan yeni bir toplum – ve ekonomi – inşa etmenin gereğini uzun zamandır biliyorlar. Bu nedenle libcom.org olarak, kendimizi küresel kapitalist finansal sistemden ayırmanın ve nihayetinde onu liberter komünizm ilkelerine dayalı eşitlikçi bir ekonomi ile değiştirmenin ilk adımı olarak en son çalışmamızı duyurmaktan gurur duyuyoruz.”

LibCom’da zinciri devam ettirerek Kropocoin’le uyumlu olacağını duyurdu.