Devlet İzin Verdi, Erkek Katliam Yaptı!

Elazığ’dai devletin ‘pandemi izni’ adı altındaki kararıyla hapishaneden çıkan Fırat isimli erkek, evli olduğu kadının annesi Zerif Doğan ve kardeşi Gülay Doğan’ı katletti. Soyadı “harf kodlamasıyla” gizlenen katil erkek, 10 yaşındaki bir çocuğu da ağır yaraladı.

Gerçekleştirdiği katliam sonrası katil erkek Fırat’ın kaçtığı, Zerif ve Gülay Doğan’ın otopsi için Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2020 ve 2021 yıllarında çok sayıda kadın “devletin izniyle” hapishaneden çıkan erkeklerin şiddetine uğradı. Burdur’da yaşayan Sevil Özel, 3 Temmuz 2020’de hapishaneden izinli çıkıp bir daha dönmeyen evli olduğu erkek Tarkan Altun tarafından katledildi. Gülcan Kaymaz ise 14 Ekim 2020’de hapishaneden izinli çıkan Serkan Kaymaz tarafından izinli çıktığı gün katledilerek yaşamını yitirdi. Rabia Doğan ise Mart 2021’de boşanma aşamasında olduğu ve 4 yıldır bulunduğu hapishaneden izinli çıkan erkek Besat Doğan tarafından katledilmişti. Katil Besat Doğan’ın adliyeye çıkarılışı sırasında bazı arkadaşlarının “Adamın kralısın” şeklinde seslenmeleri ise hafızalarda.