Bir süredir akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören gazeteci Nurettin Kurt, “Diyanet İşleri Başkanı’na 1 Milyon Liralık Makam Aracı” haberi nedeniyle Hürriyet’teki işinden atılmıştı.

Ankara Cebeci Hastanesi’nde bugün sabah saatlerinde yaşamını yitiren 2 çocuk babası Kurt’un cenazesi yarın öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Gazetecilik yaşamına AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, Barış Selçuk Gazetecilik Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Rafet Genç Haber Ödülü gibi pek çok ödülü sığdıran Kurt’un “Olay-Polis-Adliye: Gerilim Üçgeninde Kurt Gazeteci” isimli kitabı bulunuyor.

Yayınlandığı süreçte gündem olan ve

Yayınlandığı süreçte gündem olan ve detayında genel müdürler için 14 adet Toyota marka, teşkilat için de 16 adet ticari minibüs satın alındığı bilgilerinin yer aldığı “Diyanet’in Mercedes makam aracı” haberi nedeniyle Hürriyet tarafından işten atılan Nurettin Kurt, gazete görünümlü matbuat ürününün kararı sonrası şu açıklamayı yapmıştı:

30 yıllık meslek hayatım da Sedat Simavi (2008) başta olmak üzere Avrupa Birliği araştırmacı gazetecilik ödülü(2014), 7 defa Gazeteci Barış Selçuk ödülü İki kez Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti ödülü, TGC Başarı ödülü ve onlarca benzer ödüle layık görüldüm. Sadece gazetecilik yaptığım için üç kez (gizliliği ihlal suçundan toplam 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldım) bunlar benim şeref madalyalarımdır tekrar Dünya ya gelsem yine aynı mesleği yaparım. Paylaşmak zorunda kaldım, sağlıcakla nice güzel günlere görüşmek dileği ile. Tabi ki 27 yıl görev yaptığım Hürriyet Gazetesi’nden mecburen emekli oldum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler sağlıcakla kalın.”