Konya’da Suriyeli aileye saldırı: Bir çocuğun kolu kırıldı

Konya’da Suriyeli bir aile, komşusu tarafından saldırıya uğradı. Sosyal medya hesabında saldırıyı paylaşan ve Konya Valiliği’ne çağrıda bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Suriyeli düşmanlığının azdırıldığı günlerde bir nefret saldırısı daha! Konya’da ırkçı saldırı! Komşuları küçük Suphi ve annesinin evine baltayla girdi, çocuğun kolu kırıldı! Evin suyunu kestiler, aile başka eve taşındı! Açıklama yapacak kimse yok mu?”

Jinnews’e konuşan Gergerlioğlu, ailenin daha öncede benzer bir saldırıya maruz kaldığını söyledi. Gergerlioğlu, şu bilgileri verdi:

“Ailenin suyu kesildi ve aile oradan taşınmak zorunda kaldı. Buna benzer hadiselerin yaşandığını biliyoruz. Kimi zaman Suriyeli mülteciler benzin dökülerek yakıldı ve gereken yapılmadı. Suriyelilerin olduğu mahallelere saldırıldı, yağma, talan yapıldı gereken yapılmadı. Şimdi de bir Suriyelinin evine komşusu balta ile saldırarak küçük bir çocuğun kolunun kırılmasına yol açtı. Bunlar azgın nefret suçlarıdır, linçe de gidebilir. O yüzden bu konuda son derece dikkatli olmak gerekiyor. Bir an evvel bu nefret suçların bitmesi gerekiyor. Biz defalarca iktidarı ve yetkileri uyardık, gerekenler yapılmadı Suriyeliler üzerinden bir oy rantı dönüyor. Suriye nefreti üzerinden rant etmek çok kolay bir hadise.”

Saldırıyı kınayan Gergerlioğlu, Konya valisini ve yetkilileri göreve çağırarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Çocuk ile konuştuğunu belirten Gergerlioğlu, çocuğun olaydan kaynaklı travma geçirdiğini, ailenin ise kötü olduğunu kaydetti.