Pakistan-Afganistan Sınırında Beş Çocuk ve Bir Kadın Katledildi

Pakistan ordusunun Afganistan’ın doğusundaki Host ve Kunar’da düzenlediği saldırılarda beş çocuk ve bir kadının yaşamını yitirdiği öğrenildi. Gazete Duvar’ın Agence France Press’e dayandırdığı habere göre bölgedeki gerilim, Pakistan Talibanı olarak da bilinen Tehrik-i Taliban Pakistan’ın (TTP) geçtiğimiz Şubat ayında açtığı ateşte altı Pakistan askeri öldürmesinden bu yana sürüyordu. TTP Pakistan ordusuna karşı Ramazan ayının ilk gününde harekat başlatacağını duyurmuştu.

İsmini vermek istemeyen bir Taliban yetkilisi, Pakistan’a ait helikopterlerin benzer bir saldırıda sınırdaki Durand hattı üzerinde olan Host ilinde dört köy bombaladığını söyledi. Yetkili, “Sadece sivil evler hedeflendi ve can kaybı ve yaralı vardı” dedi.

Host’taki saldırıdan sonra, yüzlerce kişi sokaklara çıkarak Pakistan’ı protesto etti. Afganistan Dışişleri Bakanlığı, Kabil’deki Pakistan Büyükelçisini saldırıyı kınamak için çağırdı.

Afganistan’da geçtiğimiz Ağustos ayında iktidarı ele geçiren Taliban ile 2007’de kurulan TTP, Orta Asya’da radikal Sünni örgütlerin idolojilerini dayandırdığı Diobendiliği benimsemiş iki farklı örgüt. TTP Pakistan’ın kuzeybatı sınırında yer alan Veziristan bölgesinde Pakistan ordusuna karşı 2004 beri süren çatışmalarda, zaman zaman IŞİD, El Kaide, Cundullah, Leşkeri İslam gibi örgütlerle de ortak hareket ediyor.