Rusya, Ukrayna, Belarus gibi birçok coğrafyada örgütlenme faaliyeti yürüten Otonom Eylem isimli anarşist örgütün sitesi Rusya devleti tarafından engellendi.

Geçtiğimiz aylarda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine bir bildiri (Rusya-Ukrayna Gerilimine Dair Rus Anarşistlerin Bildirisi) yayınlayan örgüt, sitelerinin Rusya’da yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Otonom Eylem (Avtonom), her zaman Rusça konuşan coğrafyalarda anarşizmi yayan bir grup olmuştur. Ulusal sınırlar umrumuzda değil. Eylemcilerimiz hangi devlette yaşarsa yaşasın, Rusya’daki toplumsal değişim bizim için çok önemli.

Bu sebeple, sosyal ağlarımızın ve avtonom.org’un tamamen engellenmesinden kaçınmak için elimizden geldiğince Rus yasalarına uymaya çalıştık. Her geçen yıl bu daha da zorlaştı, yasaklar gittikçe daha absürt bir hal almaya başladı, ama biz engellemelerden kaçınmaya çalıştık. Şimdiyse, savaşa savaş diyemezken ve ona [savaşa] karşı olamazken bu taktikler artık işe yaramıyor.

Doğal olarak, Avtonom.org ve Vkontakte (VK) grubumuz Devlet Savcılığı’nın talebiyle Rusya’da engellendi. VK grubuna hala VPN vey Tor yoluyla erişilebiliyor, ama gruba bu biçimiyle ihtiyacımız yok ve yakın zamanda onu [grubu] geliştirmeye devam edeceğiz. Telegram ve Youtube kanallarımız Rusya’da VPN veya Tor’a gerek kalmadan erişilebiliyor. Sansürü atlatmanın yeni yollarını bulacağımıza eminiz. Sosyal ağlarımıza ve haftalık e-posta gazetemize abone olabilirsiniz – e-posta Rusya’da henüz yasaklanmadı.”