Uyuşturucu Tüccarının Fabrikası Yerli ve Milli

Geçtiğimiz günlerde uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan Ali Osman Akat’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu L’Actone Holding’in Tekirdağ’daki fabrikasına, sağ üst bölümünde büyükçe bir TC bayrağının yer aldığı “Türkiye’nin yerli ve milli kozmetik markası” pankartı asıldı.

Kolombiya’dan Türkiye’ye “kozmetik ürün” adı altında gönderilen 111 kilogram kokainin alıcısı olarak görülen L’Actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu altı şirket sahibinin firmaları üzerinden uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı suçlamasıyla operasyon düzenlenmişti. Akat’ın aynı zamanda Meclis’e dezenfektan satışı yapması da bu süreçte kamuoyuna yansımıştı.

ANKA’dan Ferhat Akgün’ün haberine göre söz konusu pankarttaki “yerli ve mili” vurgusu hem Türkçe hem de İngilizce olarak yer alıyor.

Kolombiya-Panama-ABD-Almanya ve son olarak Türkiye’ye gelecek olan, alıcı bölümünde Süleyman Y. yazılı kargo, Alman Federal Gümrük İrtibat Bürosu tarafından şüpheli olarak değerlendirilmişti. Havalimanında 20-26 Kasım 2021 tarihlerinde iki ayrı kargo üzerinde yapılan incelemelerde, paket içinde 62 ve 49 kilogram olmak üzere toplam 111 kilogram siyah kokain tespit edildi. Yapılan operasyon sonucu Eski Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı ve L’ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat, uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklandı. Akat’ın, Süleyman Soylu, Binali Yıldırım gibi isimlerle fotoğrafları ortaya çıkmıştı.