Özel Harekat Ocakları Başkanı Silopi’de Bir Kadını Katletti

Türkiye’de iktidarın açık desteğinde etki alanını artırarak büyüyen paramiltarizm, yeni suç örgütleri ve suçlular yaratmaya devam ediyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinde işlenen bir kadın cinayetinin arka planından STK görünümlü, hakkında fazla bilgi olmayan ancak iktidara yakın bir paramiliter yapı olduğuna dair güçlü izleminler veren “Özel Harekat Ocakları” adlı oluşum çıktı.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesi yakınlarında bulunan şehir çöplüğünde geri dönüşüm malzemesi toplayanlar, yüzü yakılmış kadın cesediyle karşılaşınca jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemede, kadının vücudunun çeşitli yerlerinde 6 bıçak darbesi tespit edildi. Yapılan araştırmada cesedin, Silopi’de yaşayan 5 çocuk annesi Sakine Külter’e ait olduğu saptandı.

Gazeteciler Ruşen Takva ve Erk Acarer’in yaptığı sosyal medya paylaşımları ise yaşanan olayın, Sakine Külter’e yönelik önce sistematik bir taciz-tecavüz, sonrasında ise aynı fail/faiiller eliyle gerçekleştirilmiş bir cinayet olduğunu ortaya çıkardı.

İbrahim Barkın adlı katilin Sakine Külter’i, eşinin akıl sağlınının yerinde olmamasını da istismar ederek 4 yıldır cinsel şiddet uyguladığı öğrenildi. Son olarak birkaç gün önce katil İbrahim Barkın Külter’i yine tecavüze zorladı, direnince onu bıçakladı, ardından da cesedini yakmaya çalıştı. Cinayet sonrası iki kişi ile birlikte gözaltına alınan katil İbrahim Barkın’ın tutuklandığı öğrenildi.

Ruşen Takva ve Erk Acarer tarafından yapılan sosyal medya paylaşımlarında Özel Harekat Ocakları adlı yapının Şırnak İl Başkanı olduğu görülen katil Barkın’ın 2018 yılında AKP Şırnak İl Başkanlığını ziyaret ederek, “derneğin” faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yaptığı bilgisi ortaya çıktı. “Dernek” adı altındaki yapılanmanın Genel Başkanı Cebrail Demir’in ise Malatya’da, 2018 yılında AKP Milletvekili Metin Külünk ile fotoğraf paylaştığı öğrenildi.