Uyuşturucu Tüccarı Patron Serbest Bırakıldı

Türkiye dışından kargo yoluyla uyuşturucu ithal ettiği gerekçesiyle, eski Türk- Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Genel Başkanı ve bir kozmetik şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 6 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Akat’ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz Cuma günü görülen duruşmada, mahkeme başkanının “Yurt dışından asıl getirmek istediğiniz hammadde neydi?” sorusuna Akat, “Demir cevheri ile ilgili bir talebim oldu” dedi. Akat, başkanın “Demir cevherinin kozmetikte kullanım alanı var mı?” sorusunu “Benim amacım ithal edebilecek katma değer elde edebileceğim bir ürün arayışıydı. Bu demir cevheri kozmetikte kullanılmayacak, iç pazara sunulacaktı” diye cevapladı.


Demir cevherinin sanayide demir ve demir türevi maddelere kullanıldığını söyleyen Akat, “Bunun ithalatını yapıp iç piyasaya satışını gerçekleştirmek istiyorduk” şeklinde konuştu. Başkanın, “Siz çok ucuz bir ürün sipariş ettiniz ancak size çok pahalı bir ürün gönderiliyor buna ne diyeceksiniz” sorusuna ise, “Yanlışlıkla olduğunu düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu Ali Osman Akat’ın, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti. Heyet, diğer tutukluların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.