HDP ve HDK’ye Operasyon: Gözaltılar Var

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) , Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Göç İzleme Derneği’ne (GÖÇİZDER) yönelik soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde birçok kentte polis tarafından yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Artı Gerçek’in Mezopotamya Ajansı kaynaklı haberine göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 11 ilde birçok eve baskın düzenlendi. 42 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde HDK’nin İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Genel Merkezi binasına yapılan baskında binanın giriş kapısı ve içerdeki kapılar polisler tarafından kırıldı. Baskında polisler flama ve bayrakları dağıttı, 4 bilgisayara ve dijital materyallere el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir başka soruşturma kapsamında ise, Göç İzleme Derneği’nin (GÖÇİZDER) İstanbul Şirinevler’deki binasına ve dernek yöneticilerinin evlerine eş zamanlı polis baskını düzenlendi. İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen ev baskınlarında 28 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ve 22 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bu iki soruşturmada gözaltına alınanların isimleri şu şekilde: HDP Genel Merkez Yöneticisi Abdurrahman Öztürk, HDP PM üyesi Kenan Yıldız, HDP Kırıkkale İl Eş Başkanı Yakup Aslan, HDP Bağcılar İlçe Örgütü yöneticisi Ramazan Kırkpınar, HDP Beylikdüzü İlçe Eş Başkanı İrfan Hülakü, HDP Edirne İl Eş Başkanı Melahat Çelik, HDP Tekirdağ eski İl Eş Başkanı Alev Ateş, HDP yöneticileri Ömer Güven, Hüseyin Gözen, Emin Şen ve Ercan Ogeday, MATUHAYDER yöneticisi Cihan Kartal, GÖÇİZDER yöneticileri Şeref Kaya, Halit Karahan, Av. Pınar Konak, Makbule Altıntaş, Veysi Yıldız, Bilal Yıldız, İlyas Erdem, Zelal Coşkun ve Kerem Tosun, Hilal Cıvıl, Füsun İşcan, Arif İsmet Yılmaz. HDP MYK üyesi Emir Orhan, HDP Ula İlçe Eş Başkanı Hilal Cıvıl, Yeşil Sol Parti Muğla İl Disiplin Kurulu üyesi Arif İsmet Yılmaz ve HDP üyesi Füsun İşcan.

Van ve Bingöl’de de birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Van’daki ev baskınlarında Behiye Kamaç, Mehmet Salih Demir, Ömer Işık, Behice Abi ve KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası AKP’li adaya verilen Tuşba Belediyesi Eş Başkanı Yılmaz Berki, Şahin Aydemir, Suat Özbek ve Sıddık Abi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

HDP’nin eski Bingöl İl Eş Başkanı Saadet Fırat da Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında evine yapılan polis baskınla gözaltına alındı. Kanser hastası Fırat’ın, İbrahîman Köyü’nde gözaltına alındığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.