Şenyaşar  Katliamı Anması:  Suruç Esnafı Kepenk Açmadı

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından 24 Haziran Seçimleri öncesi 14 Haziran 2018’de Suruç’ta Şenyaşar Ailesi’ne yönelik gerçekleştirilen katliamın üzerinden 4 yıl geçti. İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından katledilen Hacı Esvet ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar için 4 yıl aradan sonra ilk kez, katledildikleri iş yerinde anma yapıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Suruç “Bir Milyoncular Çarşısı”nda bulunan ve Şenyaşar Ailesi’nden bireylerin katledildiği iş yeri önünde gerçekleşen anmada annesi Emine Şenyaşar ile birlikte 463 gündür Adalet Nöbeti tutan saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar, nöbet alanı olan Urfa Adliyesi önüne geçmeden önce katliamın gerçekleştiği iş yerine yaşamını yitiren 2 kardeşi ve babasının anısına 3 karanfil bıraktı. İşyerinin bulunduğu Suruç çarşısındaki esnaf, adaletin sağlanmamasını protesto ederek kepenk açmadı.

Burada bir konuşma yapan, Ferit Şenyaşar, “30 yıldır işlettiğimiz iş yerinde 3 insanımız 14 Haziran 2018 tarihinde katledildi. İş yerinde saldırıya uğradık, Suruç Devlet Hastanesi’nde ise katliama uğradık. Olay üzerinden 4 yıl geçti, hala bu dava aydınlatılmış değil. Biz bu davada kurban seçildik. Acımız ilk gün olduğu gibi taze. Biz burada kurban seçildik. Bütün Suruç halkı bu olayı çok iyi biliyor. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen Suruç halkı bu olayı unutmadığını gösteriyor. Bugün mezarlık anması olacak, çarşıda esnaf kepenk açmayarak tepkilerini demokratik olarak gösteriyor. Bize yapılanın bütün halka yapıldığını söylüyorlar” dedi.

Bugün ayrıca Hacı Esvet ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ın Belediye Mezarlığı’nda bulunan mezarları başında da anma gerçekleştirilecek. Mezarlık anmasının ardından, 9 Mart 2021’de Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile insan hakları savunucularının katılımı ile kitlesel olarak tutulacak.