Birleşik Metal İşçileri Sendikası 4 Fabrikada Greve Gidiyor

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası, 14 Ocak tarihinde üç ilde dört farklı fabrikada greve gideceğini duyurdu.

Sosyal medyadan yapılan açıklamada şu şekilde:

“İşveren sendikasının önerdiği yüzde 17’lik ücret artışının, her geçen gün yoksullaşan metal işçilerinin beklentilerinin çok altında ve ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Bu da yetmezmiş gibi MESS kazanılmış haklarımızı ortadan kaldırmaya ve çalışma koşullarını geriye götürmeye yönelik karşı teklifler dayatmaktadır. Salgın döneminde durmaksızın çalışan üyelerimizin, bir de hayat pahalılığı ve yoksulluk altında ezilmesine göz yummamız beklenemez.

Bu koşullarda işveren sendikasının gerçeklikten uzak teklifi ve uzlaşmaz tutumu, grev uygulamasını kaçınılmaz hale getirmiştir.”

“Sendikamız frup toplu iş sözleşmesi kapsamındaki işletmelerden ilk olarak ÇİMSATAŞ ÇUKOROVA İNŞAAT MAKİNALARI (Mersin), TOTOMAK MAKİNA (İzmir), KROMAN ÇELİK (Kocaeli) ve SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR (Kocaeli) fabrikalarında 14 Ocak 2022 tarihinde uygulanmak üzere grev kararlarını almıştır.”