Emine Şenyaşar 11. Kez İfadeye Çağrıldı: Kamu Görevlisine Hakaret

288 gündür katledilen eşi ve çocukları için adalet nöbetinde olan Emine Şenyaşar, katliamla ilgili hiçbir adli işlem yapılmamış olmasına rağmen, adalet nöbetinde sarf ettiği sözler nedeniyle ifadeye çağrıldı. Daha önce aynı iddiayla 10 kez soruşturmaya tabi tutulan Emine Şenyaşar, savcılığın tüm sorularına “eşim ve çocuğumu kim öldürdü?” ifadesiyle cevap vereceğini söyledi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 288’inci gününde devam ediyor.

Gerekçe yakılan ağıtlar

Sabahın erken saatlerinde Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenşayar, Urfa Adliyesi önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana gelerek nöbeti başlattı. Nöbetin başlamasından kısa bir süre sora, ailenin yanına gelen polis, anne Emine Şenyaşar’ı 11’inci kez “kamu görevlisine hakaret” gerekçesiyle savcılığa ifade vermek için adliyeye çağırdı.

Anne Emine Şenyaşar’ın, serumla adliye binası önüne geldiği 241’inci gün ve bir çok ilden yüzü aşkın barış annesinin ziyaret ettiği 245’inci günde yaktığı ağıtlarda sarf ettiği sözlerden kaynaklı ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

“Eşim ve iki çocuğumu kim öldürdü?”

Sık sık anne Emine Şenyaşar’ın ifadeye çağırılmasına tepki gösteren oğlu Ferit Şenyaşar, anne Şenyaşar’ın savcılıkta sorulan bütün sorulara, “Eşim ve iki çocuğumu kim öldürdü?” diye cevap vereceğini söyledi. Anne ve oğlu, “ifade vermek” için avukatları ile adliye binasına geçti.

“Evde oturup zulüm altında yaşayacağımıza soğuktan donmayı tercih ederiz”

Şenyaşar ailesi sosyal medya hesabından Urfa Valisi Abdullah Erin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın sosyal medya hesapları etiketlenerek, “Evde oturup zulüm altında yaşayacağımıza Şanlıurfa Adliyesi önünde soğuktan donmayı tercih ederiz. Bu da Türkiye’de hukuktan, adaletten bahsedenlerin ayıbı olsun” mesajı paylaşıldı.

Kaynak: MA