Yargıtay, Nevin Yıldırım’a Verilen Müebbet Hapis Cezasını Onadı

Yargıtay, özsavunma hakkını kullandığı için Nevin Yıldırım’a verilen müebbet hapis cezasını onadı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kendisine sistematik olarak cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürdüğü için yaklaşık 7 yıldır tutuklu bulunan Nevin Yıldırım’a verilen müebbet hapis cezasını onadı.

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Korukaya köyünde yaşayan Nevin Yıldırım, kendisine sistematik olarak cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına attı. Olayın yaşandığı gün gözaltına alınan Nevin Yıldırım’a, 2015’te mahkeme tarafından müebbet hapis cezası verildi.

Yıldırım hakkında verilen kararın temyiz edilmesi sonrasında dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesine geldi. Temyiz incelemesini tamamlayan daire heyeti, suçun işleniş şekli ile tanık beyanları dikkate alındığında eylemin tek kişi tarafından işlenmediği düşünüldüğünden sanığın suç ortaklarının tespiti için suç duyurusunda bulundu. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararında belirtilen araştırma yapıldıktan sonra 2018’de Nevin Yıldırım’a “kasten öldürme suçundan” müebbet hapis cezası verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Nevin Yıldırım lehine asgari oranda tahrik indirimi uygulanması gerektiği görüşüyle karara itiraz etti. Dosyayı değerlendiren Yargıtay Ceza Genel Kurulu müebbet hapis cezasını onadı.

Nevin Yıldırım’a defalarca cinsel saldırıda bulunmasına rağmen gerekçeli kararda, Nurettin Gider’in haksız bir fiiilde bulunmadığı, Nevin Yıldırım lehine haksız tahrik hükmünün uygulanamayacağı belirtildi.