Tokat‘ın  Zinav Gölü ve Kanyonu’na Talan Ruhsatı

Tokat‘ın Reşadiye ilçesinde bulunan Zinav Gölü ve Kanyonu’na yakın Yolüstü Köyü Ertepesi mevkiinde taş ocağı yapımı için ruhsat verildi. Gazete Yolculuk’un haberine göre, Yeşil Gazete‘den Merve Özçelik’in sorularını yanıtlayan Yolüstü Köyü Derneği Başkanı Mustafa Altın talana dair, “Böyle bir güzelliğin üstüne leş gibi çökmüşler. Bizim doğal olarak bütün sularımız gitti, kayboldu. Köy bu sene susuzluktan kırıldı” diye konuştu.

Altın, 2011 yılında bölgede taş ocağı için ruhsat alındığını, ancak mahkeme sürecinin ardından 2014 yılında ruhsatın iptal edildiğini söyledi. Taş ocağı açmak isteyen Karacan Şirketi‘nin mahkemenin ruhsat iptal kararını Danıştay‘a götürdüğünü belirten Mustafa Altın, temyiz mahkemesinin de idare mahkemesinin kararını onayladığını ve ruhsatı iptal ettiğini ifade etti.

Şirketin avukatı olan Mustafa Arslan‘ın 2018 yılında AKP’den Tokat Milletvekili olduğunun altını çizen Altın, bu süreçten sonra şirkete, mahkemenin iptal kararına, bölge halkının tepkisine, üniversitenin heyet raporuna rağmen yeniden ruhsat verildiğini belirtti.

AKP Reşadiye ilçe başkanı Yakup Karaca ve ailesine ait olan Karacan Şirketi’nin, Yolüstü Köyü’nün yukarısında bir tane daha taş ocağı olduğunu da kaydeden Mustafa Altın, “Buraya ihtiyacı yok. Burası kanyon bölgesi. Uzungöl gibi bir yerdir burası. Türkiye çapında bir yer olacak. Şu anda Valilik zaten oraya çok büyük yatırımlar yapıyor. Yapmaya da devam ediyor” diye konuştu. Altın, mahkeme sürecini yeniden başlattıklarını da belirtti.